Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Τα άτομα με αναπηρίες έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς


h foto epano einai apo thn Τηλεοπτική Εκπομπή στον FLASH TV με παρουσιαστές το Μιχάλη Μήγγο, το Μάριο Συμεωνίδη και το Μιχάλη Σίσσιο σε σκηνοθεσία Τρύφωνα Δ. Ζήση

Τηλεοπτική εκπομπή που ασχολείται με την αναπηρία και ότι την περιβάλλει. Κάθε Τρίτη στις 22:30 από τον Flash Tv (Κοζάνη) kai kaneis den leei tipota gia ayto eno gia ena karo blakeies apo ta mme ths trome sthn mapa kathe mera.


Τα άτομα με αναπηρίες έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς---ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ!

Ας σταματήσουμε να έχουμε αυτή την αδιάφορη συμεριφορά!

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα αναγκάζονται να ζουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ή να κινούνται με δυσκολία μέσα στις πόλεις, να μη μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, τις δημόσιες υπηρεσίες, την εργασία. Πρόκειται για τα Άτομα με Αναπηρίες, (ΑμεΑ) που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας μας η οποία θεωρείται η χειρότερη σε προσβασιμότητα μεταξύ των χωρών της ΕΕ.ΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ.....ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ!!!


Δεν υπαρχουν ατομα με αναπηριες, απλως ατομα οπως ολοι μας που εχουν ιδιαιτεροτητες, οι οποιες τους κανουν ξεχωριστους και μοναδικους, επομενως μην τους αντιμετωπιζουμε ως αναπηρους, διοτι αυτο δεν προσβαλλει εκεινους αλλα τον εαυτο μας καθως δηλωνεται η νοητικη ανικοτητα του ανθρωπου ν'αντιληφθει το φυσικο και οχι το απροσαρμοστο.


Ποτέ μην ξεχναμε πως ολοι ανα πασαν στιγμη, ιδιως λογω του ακηρυχτου εμφυλιου της ασφαλτου, μπορει να δημιουργησουμε ή να γινουμε ΑΜΕΑ. Γι αυτο παντα κρανος ή ζωνη και ποτέ το κινητο σκουλαρικι!


Η αδιαφορια του κοσμου σε αυτα τα ατομα με ειδικες ικανοτητες ειναι το μεγαλυτερο λαθος μας γιατι δεν ξερει κανεις τι του επιφυλασει το αυριο πρεπει να βοηθαμε οσο μπορουμε αφου η πολιτεια αδιαφορει πρεπει να μπουμε εμεις μπροστα και οχι να περιμενουμε να μας χτυπησει το προβλημα την πορτα και μετα να διξουμε την ευαισ...θησια μας. Δυστυχως ολοι κοιμομαστε και το μονο που μας ικανοποιει ειναι πως θα βγαζουμε χρηματα λες και θα τα παρουμε μαζι μας Καλη χρονια να εχουμε ολοι και υγεια σε ολους....

Δεν υπαρχουν ατομα με αναπηριες, απλως ατομα οπως ολοι μας που εχουν ιδιαιτεροτητες, οι οποιες τους κανουν ξεχωριστους και μοναδικους, επομενως μην τους αντιμετωπιζουμε ως αναπηρους, διοτι αυτο δεν προσβαλλει εκεινους αλλα τον εαυτο μας καθως δηλωνεται η νοητικη ανικοτητα του ανθρωπου ν'αντιληφθει το φυσικο και οχι το απροσαρμοστο.
mpravo ston agona apo toys goneis ths nikaias.
Ο αγώνας των γονέων της Νίκαιας για την δημιουργία στην πόλη τους Ειδικού Σχολείου που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών με βαριές αναπηρίες, έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμισι χρόνο. Το κάτι παραπάνω από δίκαιο αίτημα τους, δυστυχώς, δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η ... λεπτομέρεια που έκανε τους γονείς της Νίκαιας να νιώσουν την ανάγκη να οργανωθούν και να πάρουν τις τύχες των παιδιών τους στα χέρια τους, ήταν ο τελευταίος περί ειδικής αγωγής ψηφισθείς νόμος 3699/08. “Όλοι οι γονείς που έχουμε παιδιά με αναπηρία τα οποία δεν έχουν ποτέ πάει σχολείο, διότι απλούστατα δεν υπάρχει σχολείο που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, νιώσαμε ότι μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα” μας μυεί στο τότε κλίμα ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρόεδρος επί 8 χρόνια (2001- 2008) της ένωσης συλλόγων γονέων Νίκαιας. Σημειωτέον ότι στην περιοχή του δήμου Νίκαιας που είναι ο 8ος πληθυσμιακά μεγαλύτερος δήμος της χώρας,οι υπάρχουσες δομές ειδικής αγωγής εξαντλούνται σε κάποιες (μετρημένες) παράλληλες στηρίξεις, μόνο στα δημοτικά σχολεία και μόνο για απλές-εύκολες περιπτώσεις παιδιών (δυσλεξία, ελαφριά νοητική υστέρηση κ.ο.κ.) που μπορούν να ενταχθούν.
Με τις αρχές της περσινής χρονιάς, λοιπόν, οι πλέον απηυδισμένοι των γονέων προχώρησαν στη σύσταση επιτροπής, για την διεκδίκηση δημιουργίας ειδικού σχολείου στον δήμο Νίκαιας. Ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στην προσπάθειά τους δεν ήταν τόσο μόνοι και λίγοι όσο στην αρχή της πίστευαν. Το κείμενο διεκδίκησης υπεγράφη από 4000 και πλέον συμπολίτες τους. “Θα υπέγραφαν και άλλοι, θα υπέγραφαν σχεδόν όλοι αν δεν σταματάγαμε κάποια στιγμή την συλλογή των υπογραφών” αποτιμά ο Κ. Παπαδόπουλος εκ των πρωταγωνιστών της όλης διαδικασίας.
Μετά τις υπογραφές, ξεκίνησαν τα υπομνήματα.Παντού! Προς κάθε πιθανό (να ενεργοποιηθεί και να προχωρήσει την υπόθεση) αποδέκτη. Προς το υπουργείο παιδείας, τα κόμματα, τους βουλευτές της περιοχής, τον δήμαρχο της πόλης, τις δημοτικές παρατάξεις, το νομάρχη. Οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν. Λιντζέρης, Διαμαντίδης, Λαφαζάνης, Νεράτζης, Αράπη, υπέβαλλαν επερωτήσεις στηρίζοντας το αίτημα και την αναγκαιότητα ικανοποίησής του. Μιά πρώτη άτυπη συμμαχία για την δημιουργία του ειδικού σχολείου έμοιασε να γεννιέται, δημιουργώντας βάσιμη στους πρωτεργάτες γονείς αισιοδοξία, ότι τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους. Ότι αργά ή γρήγορα ο αγώνας τους θα δικαιωθεί ...
Δυστυχώς, στην αληθινή ζωή ποτέ δεν είναι απλά τα πράγματα, ενίοτε δε τα πλέον απρόβλεπτα – μη αναμενόμενα μπορεί να συμβούν, δημιουργώντας αδιέξοδα ή δυσκολίες.
kleino me kati poy egrapse mia kopela sto internet
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ . Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ. ΕΝΟΙΩΣΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ
ayth einai h ellada!!! aytoi eimaste..

Δεν υπάρχουν σχόλια: