Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πορεία διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια. Αστυνομική κτηνωδία .Θόδωρος Αγγελόπουλος.







Πορεία διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια






Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Εξαρχείων. Οι συμμετέχοντες διαμαρτύρονται για την αστυνομοκρατία των τελευταίων ημερών. Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία.
κάτοικοι των Εξαρχείων αλλά και άτομα που μπορεί να μην κατοικούν αλλά ζουν στα Εξάρχεια, ένωσαν τις φωνές τους και πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στα στενά της περιοχής. Παράλληλα, σήμερα έγινε και νέα επιχείρηση-σκούπα, με τη συμμετοχή 150 αστυνομικών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 5 ακόμα προσαγωγές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι καμία περιοχή της Αττικής δεν θα αποτελεί άβατο.






Αστυνομική κτηνωδία






Περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας σημειώθηκε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, στη Νίκαια, με θύμα έναν 25χρονο μετανάστη, ο οποίος χτες υπέκυψε στα τραύματά του. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», μίλησε για τα γεγονότα που οδήγησαν τον πακιστανό Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ στον θάνατο



Στις 26 Σεπτέμβρη, 01.30 το βράδυ, 15 αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού μετανάστη Ηλιουπόλεως 82, στη Νίκαια, φωνάζοντας και ξυλοκοπώντας τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του. Οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι τον έβγαλαν σερνόμενο, σχεδόν λιπόθυμο, έξω από το σπίτι του με αποτέλεσμα το κεφάλι να χτυπάει στα σκαλοπάτια. Εναντίον του υπήρχε κατηγορία για ξυλοδαρμό ανηλίκου. Μεταφέρθηκε στο ΑΤ Νικαίας, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο βασανιστηρίων. Ο Καμράν κρατήθηκε δύο μέρες στο τμήμα, και καθώς οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν με τον μηνυτή να τις αποσύρει, αφέθηκε ελεύθερος για να περιγράψει ο ίδιος στην οικογένεια του, τις φρικιαστικές στιγμές που βίωσε. «Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον χτυπούσαν με ρόπαλα, ενώ στη συνέχεια του έκαναν ηλεκτροσόκ, με καλώδια στα χέρια και στα γόνατα», μαρτυράει η οικογένεια του Καμράν. Τόσο η οικογένεια όσο και οι γείτονες γνώριζαν την κακοποίηση που υπέστη ο Καμράν. Ο φόβος τον κράτησε μακριά από το νοσοκομείο καθώς ο Καμράν δεν είχε χαρτιά. Η αστυνομία προσπάθησε να συγκαλύψει το περιστατικό. Ο αδερφός του Καμράν, πιέστηκε και παραπλανήθηκε ώστε να καταθέσει ότι ο αδερφός του δεν έφερε μώλωπες όταν αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα. Αύριο (Κυριακή 11/10), στις 16:00 στο σπίτι του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, Ηλιουπόλεως 82 στη Νίκαια, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη-διαμαρτυρία από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».






Θόδωρος Αγγελόπουλος






Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην ιταλική εφημερίδα, Il Fatto Quotidiano, δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποιημένος: «Η είδηση ότι έγινε παρελθόν η χειρότερη κυβέρνηση που, προσωπικά, μπορώ να θυμηθώ, είναι σίγουρα θετική. Πέρα από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, ήταν μια ανάξια κυβέρνηση που ανάγκασε τη χώρα να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή»






Δεν υπάρχουν σχόλια: