Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Βασιλιάς της Pop Michael Jackson


Απεβίωσε ο «Βασιλιάς της Pop» Michael Jackson στις 25 Ιουνίου 2009 από καρδιακή προσβολή σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Το γεγονός αυτό φέρνει μεγάλη οδύνη σε όλους τους φανατικούς θαυμαστές του, αλλά και στον κόσμο που ανέμενε την περιοδεία του που θα ήταν και η τελευταία. Ο Michael Jackson τον τελευταίο καιρό έκανε πρόβες για αυτές τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες, οι οποίες εικάζεται πως θα ήταν και οι πλέον φαντασμαγορικές της καριέρας του!
Ο Jackson ξεκίνησε την καριέρα του με τα άλλα του αδέλφια στο σχήμα "Jackson 5" κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ενώ αργότερα και παράλληλα άρχισε μια σόλο καριέρα. Το 1979 έβγαλε το δίσκο "Off The Wall", ενω το 1987 αποκόπηκε από τους Jackson 5 για να φτάσει το 1982 να κατακτήσει, για το δίσκο του "Thriller", τον τίτλο του καλλιτέχνη με τις πιο πολλές πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως! Οι δίσκοι έφτασαν τον αριθμό των 104 εκατομμυρίων αντιτύπων...
Άλλες διακρίσεις του Michael Jackson περιλαμβάνουν τα 7 Grammy, 7 τραγούδια που ανέβηκαν στο top 10 και οι 37 εβδομάδες που έμεινε στην κορυφή του Billboard.
Για μια ολόκληρη γενιά ο Michael Jackson σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή συνδέθηκε με πολλές φάσεις της ζωής μας. Τα πάρτυ, η καθημερινότητά μας, το ραδιόφωνο της εποχής, την έναρξη του MTV και τη διείσδυση της ποπ κουλτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: