Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

το νέο μουσείο της Ακρόπολης


Πολιτικοί παράγοντες και άνθρωποι των τεχνών θα δώσουν το «παρών» στα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης, το Σάββατο το βράδυ. Το γεγονός συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Η τροχαία εφαρμόζει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Χωρίς μετρό στην Ακρόπολη από τις 6 έως τις 11 το βράδu


Συνολικά, θα δουν το φως της δημοσιότητας περισσότερα από 800 νέα εκθέματα, ανάμεσα στα οποία κόρες από τις αποθήκες της Ακρόπολης, κομμάτια που άγγιξε το χέρι του Φειδία και συμπληρώνουν τα ανάγλυφα του Παρθενώνα, δυο πράσινα μάτια πάνω σε πέτρα που πρόσφερε ένας ανώνυμος πιστός στο ιερό του Ασκληπιού και λουτροφόρα αγγεία νεονύμφων με σκηνές γάμου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της αποψινής τελετής, παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Ζιαμπάο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο. Ακόμη και η συγκεκριμένη πολιτιστική περίσταση έλαβε τις τελευταίες ημέρες διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που επιχειρούν να κερδίσουν από τη «δόξα» της κατασκευής του μουσείου.


Από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο και ειδικότερα όσοι κάνουν κράτηση μέσω του συστήματος e-ticketing που δεν θα ξεπερνούν σε τρεις ημερήσιες ζώνες, τα 2.550 άτομα για τρεις ημέρες. Υπό το πρίσμα της προσέλκυσης ενδιαφέροντος, η τιμή του εισιτηρίου για το 2009 θα ανέρχεται στο 1 ευρώ. Το 2010 θα φτάσει τα 5 ευρώ και από το 2011 το κόστος της εισόδου θα προβλεφθεί με ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες ηλικιωμένων, παιδιών, φοιτητών, αναπήρων. Παράλληλα, με το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης θα προσδιορίζεται ακόμη και η ώρα της επίσκεψης στο Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: