Τρίτη 4 Μαΐου 2010

απονομή της νεοσύστατης Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην αίθουσα «Αλέξανδρου Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής!


Με πέντε και τέσσερα βραβεία αντιστοίχως, ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και η «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα ξεχώρισαν χθες στην πρώτη απονομή της νεοσύστατης Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην αίθουσα «Αλέξανδρου Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα βραβεία. Από την εκδήλωση εντυπωσιακή ήταν η παντελής απουσία του υπουργείου Πολιτισμού.


βραβευμένος στο φεστιβάλ του Λοκάρνο Αντώνης Καφετζόπουλος κέρδισε, για την «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου, ενώ ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για το «Bank Bang


Τα μέλη της Ακαδημίας αποφάσισαν να προτείνουν για την κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας των βραβείων Όσκαρ τον «Κυνόδοντα».
Καταχειροκροτούμενη η Μίνα Ορφανού ευχαρίστησε εκ μέρους των μειονοτήτων που αποκτούν φωνή. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το Εθνικό Συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο σε τηλεοπτική εκπομπή για το γςεγονός ότι πρόβαλε σκηνές από την ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη σήμανση.


Ο Θανάσης Βέγγος έκλεψε την παράσταση όταν πήρε το λόγο για λίγο, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο που του απονεμήθηκε κουτσαίνοντας. Η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα όταν ο αγαπημένος ηθοποιός είπε την κλασική του ατάκα «Καλοί μου άνθρωποι» και συμπλήρωσε «Σας ευχαριστώ. Προχθές γκρεμοτσακίστηκα εκτός Αθηνών. Το ότι βρίσκομαι εδώ είναι κάτι περίεργο. Σας ευχαριστώ. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: