Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Όσκαρ 2011!


οι προβλέψεις για του χρόνου ξεκίνησαν ήδη!

«βλέπουν» Κλιντ Ιστγουντ, Μάρτιν Σκορσέζε, Πίτερ Γουίαρ, Μάικ Λι και Τέρενς Μάλικ να κοντράρονται το 2011.


έχουν καινούργιες ταινίες που θα τους ξαναφέρουν στην πρώτη γραμμή του «παιχνιδιού». Ο Ιστγουντ έχει το μεταφυσικό μελόδραμα «Hereafter» στη δεύτερη συνεργασία του με τον Ματ Ντέιμον. Ο Σκορσέζε πήρε θριαμβικές κριτικές για το εμπορικότατο, όπως φάνηκε στο box office, θρίλερ «Το νησί των καταραμένων». Ο Πίτερ Γουίαρ επιστρέφει έπειτα από εφτά ολόκληρα χρόνια με το «The way back» (πέντε στρατιώτες δραπετεύουν από ρωσικό γκούλαγκ το 1942). Ο Μάλικ, αυτός ο σπουδαίος ερημίτης του Χόλιγουντ, καταθέτει το δράμα φαντασίας «Το δέντρο της ζωής» («Tree of life») με τους Μπραντ Πιτ και Σον Πεν. Και τέλος, ο Λι υπογράφει το «Αλλος ένας χρόνος» («Another year»)


και σκηνοθετικό ντεμπούτο του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, με τίτλο «Jack goes boating» και τον ίδιο στον πρώτο ρόλο.

Αυτό που μας έχει κάνει, ακόμη, εντύπωση «Winter’s bone», της Ντέμπρα Γκράνικ,

Από πλευράς ηθοποιών, στο παιχνίδι φιγουράρει πρώτη πρώτη η Τζούλια Ρόμπερτς

Η Αμερικανίδα σταρ πρωταγωνιστεί φέτος στο «Eat, pray, love» του Ράιαν Μέρφι ως νοικοκυρά που τα παρατάει όλα σε αναζήτηση του νοήματος της ζωής απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης. Από κοντά είναι και η Χίλαρι Σουόνκ στο «Μπέτι Αν Γουότερς» για την ερμηνεία ενός υπαρκτού προσώπου, μίας γυναίκας της εργατικής τάξης που μπαίνει στο κολέγιο για να υπερασπιστεί τον άδικα κατηγορούμενο από τη Δικαιοσύνη αδελφό της. Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουμε αμελητέες και τις ερμηνείες των Ρέιτσελ Βάις στο «The whistleblower», αλλά και των Ιμέλντα Στόντον (για την ταινία του Μάικ Λι) και Τζένιφερ Λόρενς (η 20χρονη πρωταγωνίστρια του «Winter’s bone»).
Στους άνδρες, δεν είναι μόνο ο Χόφμαν που ακούγεται για Οσκαρ, αλλά και ο Σον Πεν για την ταινία του Μάλικ, ο Ματ Ντέιμον για την ταινία του Ιστγουντ, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ για τον ρόλο ενός μποξέρ στο αθλητικό δράμα «The fighter» και ο Μάρτιν Σιν για το

ιστορικό δράμα «Η ξεχωριστή σχέση» του Ρίτσαρντ Λονκρέιν, όπου ερμηνεύει ξανά τον Τόνι Μπλερ, αφού τον υποδύθηκε για πρώτη φορά στην οσκαρική «Βασίλισσα». Ν’ αρχίσουμε τα στοιχήματα;Ο Ντένις Κουέιντ και η Χόουπ Ντέιβις ερμηνεύουν τους Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, αντίστοιχα, στην οσκαρικής φιλολογίας «Ξεχωριστή σχέση», που έγραψε ο υποψήφιος για Οσκαρ Πίτερ Μόργκαν!

Οσκαρ νούμερα τηλεθέασης, καθώς πάνω από 41 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελετή (ήταν η καλύτερη τηλεθέαση που καταγράφηκε εδώ και πέντε χρόνια),

Δεν υπάρχουν σχόλια: