Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης είναι πλέον η Ελλάδα .kai exoyme kai to mundial!




Η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης είναι πλέον η Ελλάδα σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών.Αυτή την σκληρή πραγματικότητα, η οποία όμως δεν φαίνεται να προβληματίζει τους ….α(να)ρμόδιους υπουργούς , επιβεβαιώνουν τα στοιχεία μιας έρευνας του ΚΕΠΚΑ ( Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) , η οποία πραγματοποιήθηκε σε 124 προϊόντα καθημερινής χρήσης σε σούπερ μάρκετ , ιδίων συμφερόντων, της Θεσσαλονίκης και της Λουμπλιάνας της Σλοβενίας.
Συγκεκριμένα , το συνολικό κόστος των 124 προϊόντων στη Σλοβενία ανέρχεται στα 390,82 ευρώ έναντι 454,70 ευρώ στην Ελλάδα. Δηλαδή η χώρα μας είναι κατά 16.35% ακριβότερη από την Σλοβενία.
Μεγάλες διαφορές στις τιμές παρατηρούνται μεταξύ της χώρας μας και άλλων χωρών της Ευρώπης , όπως η Γερμανία και η Μ. Βρετανία. Μιλάμε πάντα για τα ίδια προϊόντα των ίδιων εταιρειών.
Είναι το γνωστό παιχνίδι των πολυεθνικών εις βάρος των καταναλωτών οι οποίοι όμως σήμερα δεν έχουν άλλες αντοχές. Η κυβέρνηση επιδεικνύει μέχρι ώρας μια παράλογη αβουλία και ατολμία να προχωρήσει σε άμεσο έλεγχο των τιμών .


kai me to mundial den katalaba kati h afrikh den exei farmaka o kosmos ths den exei melon kai aytoi bazoyn lefta gia to moundial me gypeda k.l.p. giati den sozoyn ton kosmo ? kai san blakes tha to doyme kai emeis tha pexoyme kai stoixhma re poy zoyme kai ti kanoyme kai bazo kai ton eayto moy mesa.

Δεν υπάρχουν σχόλια: