Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Έλληνας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι!!!!!


Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία και πολιτεία δεν δίνει περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα που θα θέλαμε εμείς !!!!

Η ιδεολογική αντιμετώπιση ενός θέματος ευθύς εξαρχής δημιουργεί πόλωση και εμποδίζει την ανάπτυξη επιχειρημάτων. Σε μια κοινωνία όπως η ελληνική, όπου δυστυχώς η ουσιαστικά κριτική σκέψη δεν έχει αναπτυχθεί, η συζήτηση γύρω απο τα περισσότερα θέματα γίνεται πρόχειρα, με συνθήματα και κατηγορίες, χωρίς καλή γνώση του αντικειμένου. Στη συζήτηση για το ζήτημα της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία δημιουργήθηκαν αμέσως δύο ομάδες: οι προστάτες της δήθεν εθνικής καθαρότητας και οι εξορισμού απολογητές κάποιας υποτιθέμενης πολυπολιτισμικότητας. Οι ψύχραιμες φωνές συνήθως πνίγονται μέσα στην ποδοσφαιρική αυτή αντιπαράθεση.


Το ελληνικό έθνος δεν συγκροτείται από ανθρώπους με κοινή αιματολογικήκαταγωγή από την αρχαιότητα, ούτε καν από ανθρώπους που μετέχουν μιαςανιστορικής, αχρονικής, αμετάκλητης και μεταφυσικής πολιτιστικήςταυτότητας. Διαχρονικά, μέσα στην ιστορία, το ελληνικό έθνος δέχθηκεπλήθος διαφορετικών εθνολογικών και πολιτισμικών... πληθυσμιακών ομάδων,τις αφομοίωσε, αλλά και δέχθηκε τις επιρροές τους και άλλαξε δυναμικά.Η εθνική ταυτότητα δεν είναι στατική, αλλά ιστορική, δυναμικάμεταβαλλόμενη".


πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, ένας Αλβανός ταξιτζής, γυρνάει και μουλέει με περηφάνια “Εγώ δεν βάζω μαύρους στο taxi μου” ...


...αυτος επιβεβαιωσε οτι ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!Με ''στραβο'' tropo oxi me sosto tropo .Κλασικό παράδειγμα της προσαρμοστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: