Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ 100 ΛΕΠΤΑ...ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ


1000.000 τόνοι ατσάλι 100.000 άνθρωποι σε κίνδυνο 100 λέπτα για να δράσεις
Ένας βετεράνος μηχανικός κι ένας νεαρός προϊστάμενος αμαξοστοιχίας συνεργάζονται για να σταματήσουν την ξέφρενη πορεία ενός ακυβέρνητου τρένου, που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες. Θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της.
Ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ ("Top Gun", "Dιjΰ vu"), ένας μαέστρος της καταιγιστικής δράσης, επιστρέφει με άλλη μια θεαματική περιπέτεια που κόβει την ανάσα


kalo me kalh drash gia na peraseis dyo ores kala kai kai na xexasteis!!!!

Ο Γιάννης H Καίτη και ο Γιώργος .


Ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος, από τους πιο εμπορικούς του Ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου[1] του 1923 και μεγάλωσε από θετούς γονείς. Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής και χορογράφος χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Γιάννης Νταλ». Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες. Το πρώτο του σενάριο ήταν για την ταινία «Το Τρελοκόριτσο». Την σκηνοθετική του καριέρα την ξεκίνησε το 1959 με την ταινία «η Μουσίτσα» και ακολούθησε την ίδια χρονιά η ταινία «Λαός και Κολωνάκι». Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμς με την ταινία «Ο Κατήφορος». Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και η καριέρα του Δαλιανίδη εκτινάχτηκε. Ακολούθησε η δημιουργία μιας σειράς ταινιών, κυρίως Μιούζικαλ, ένα είδος στο οποίο διακρίθηκε ιδιαίτερα. Συνολικά έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 60 ταινίες, στις περισσότερες από τις οποίες έχει γράψει το σενάριο ο ίδιος. Από την δεκαετία του 1970 εργάστηκε και στην τηλεόραση δημιουργώντας αρκετές τηλεοπτικές σειρές, οι περισσότερες απ' τις οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Πέθανε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 σε ηλικία 87 ετών



Μια από τις συμπαθέστερες παρουσίες του χώρου του ελληνικού τραγουδιού, η Καίτη Χωματά, έφυγε από τη ζωή, στα 64 της χρόνια, σήμερα τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο Νίμιτς, όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
Η Καίτη Χωματά που στη φωνή της, το «Νέο Κύμα» βρήκε μια από τις ιδανικές του ερμηνεύτριες, συνέδεσε το όνομα της με μεγάλες επιτυχίες του μουσικού ρεύματος που κυριάρχησε την δεκαετία του '60 και του '70.
«Θα διώξω τα σύννεφα, θα γίνω φεγγάρι», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Να διώξω τα σύννεφα», «Κι αν σ΄ αγαπώ δεν σ΄ορίζω», «Το Χριστινάκι» « Η Μαρία των Βράχων» είναι μόνο λίγοι τίτλοι μεγάλων επιτυχιών της, ενώ ο Γιάννης Σπανός ήταν ο συνθέτης με τον οποίο και συνεργάστηκε τα περισσότερα χρόνια.
Η τραγουδίστρια περιόδευσε στα «χρυσά της χρόνια» στην ομογένεια, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Γερμανία, στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα.
Χτυπημένη από τον καρκίνο σε πολύ νεαρή ηλικία, ταλαιπωρήθηκε περίπου 28 χρόνια, δίνοντας όμως την μάχη της πάντα με αξιοπρέπεια.
Την χειμερινή σεζόν 2009-2010 τραγούδησε σε μουσική σκηνή στο Γκάζι μαζί με άλλους συντελεστές του Νέου Κύματος, όπως την Πόπη Αστεριάδη, τον Μιχάλη Βιολάρη, τον Κώστα Καράλη.
Γεννήθηκε στην Πλάκα, σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και σε πολύ μικρή ηλικία την ανακάλυψε ο Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος και την έβαλε στον χώρο της μουσικής. Ηταν παντρεμένη και είχε δύο κόρες.



Το "λαϊκό παλληκάρι" του ελληνικού ποιοτικού σινεμά έβαλε το απόγευμα "τίτλους τέλους".Στα 85 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας. Το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των Αθηνών -χτυπημένος χρόνια από Αλτσχαϊμερ- έχοντας στο πλευρό του την σύντροφο της ζωής του, χορεύτρια, Χρυσούλα Ζώκα και τον γιο του Πάνο.Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε το 1924 ,στο Μαυρολιθάρι Παρνασσίδας, στην Φωκίδα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.Έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1944 στην ταινία "Χειροκροτήματα" του Γ. Τζαβέλα και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ενσάρκωσε τον ρόλο του Μίλτου στην "Στέλλα" του Μ. Κακογιάννη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο έργο "Νυφιάτικο Τραγούδι".Έπαιξε επίσης σε μερικές από τις ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφους όπως η "Μαγική Πόλη" του Ν. Κούνδουρου και τα "Κόκκινα Φανάρια" του Β.Γεωργιάδη, καθώς και στο "Ποτέ την Κυριακή" του Ζιλ Ντασέν. Στην τηλεόραση έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1975 συμμετέχοντας στη μεταφορά στη μικρή οθόνη του "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" του Ν. Καζαντζάκη. Βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τις χρονιές 1966 και 1967 για την ερμηνεία του στις ταινίες Με την Λάμψη στα Μάτια και Πυρετός στην Άσφαλτο. Έμεινε ιδιαίτερα γνωστή στον κόσμο η τελευταία σκηνή από την ταινία ΣΤΕΛΛΑ με την Μελίνα Μερκούρη όταν εκφωνούσε την περίφημη ατάκα: "Φύγε, Στέλλα, κρατάω μαχαίρι" ενώ συμμετείχε και στο Ποτέ την Κυριακή.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Πολυτεχνείο 1973


ΕΝΑ αφιέρωμα για τα θύματα του πολυτεχνείου
ειχαμε αναφερθει παλιοτερα στην χούντα του 67 πριν ένα χρόνο περιπου.τώρα θα πούμε για το Πολυτεχνείο του 73.
θα πουμε για δυο καταθέσεις και τα αποτελεσματα της χουντας και Δε θα αναφερθούμε ΞΑΝΑ στην Μαύρη εφταετία.

Κατάθεση ΑΓΡΙΤΕΛΗ
Βεβαίωση με ένορκη κατάθεση του Αντώνη Αγριτέλλη, οδηγού του Ντερτιλή, την ημέρα της σφαγής του Πολυτεχνείου*«Είδα τον Ντερτιλή να δολοφονεί το Μυρογιάννη» «Είδα τον Ν. Ντερτιλή να βγάζει το περίστροφό του και να σκοτώνει ένα νεαρό στην οδό Πατησίων. Μια κόκκινη λιμνούλα από αίμα σχηματίστηκε γύρω από το κεφάλι του νεαρού στην άσφαλτο και μια ακόμα μικρότερη άσπρη από χυμένα μαλλιά.»Η ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο Δικαστήριο έχει ως εξής: «Ήμουνα προσωπικός οδηγός του Συνταγματάρχη Ντερτιλή. Την Παρασκευή το απόγευμα (16ης Νοεμβρίου) τον παρέλαβα από το σπίτι του και τον μετέφερα με το τζιπ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στην οδό Σταδίου 10, γύρω στις 7 το βράδυ. Κατά τις 10 η ώρα βγήκε ο Ντερτιλής μαζί με κάποιον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και έφυγαν. Πότε επέστρεψαν δεν τους αντελήφθην.Στις 4 ή 4:30 ξημερώνοντας Σάββατο παρέλαβα τον Ντερτιλή και τον μετέφερα από την ΑΣΔΕΝ στο Πολυτεχνείο με το τζιπ. Σταμάτησα κοντά στην κατεστραμμένη πύλη, ο Ντερτιλής κατέβηκε και συζητούσε με κάποιον αξιωματικό της Αστυνομίας. Ξαφνικά αντελήφθην φασαρία και φωνές προς τη μεριά της διασταύρωσης Πατησίων και Στουρνάρα. Παρετήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί.Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση

Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός.Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”. Εγώ τα είχα χάσει και ήμουνα φοβερά ταραγμένος και φοβισμένος. Συνεχίσαμε προς την Πατησίων και φθάσαμε στο Μουσείο. Εκεί κάποιος υπάλληλος των τρόλεϋ ήταν μπλοκαρισμένος και οι αστυφύλακες του φώναζαν και τον έσπρωχναν. Ο Ντερτιλής κατέβηκε απ’ το τζιπ, κόλλησε το περίστροφό του στο στομάχι του ανθρώπου και τον φοβέριζε ότι θα τον σκοτώσει αν δεν εξαφανιστεί.
Μετά προχωρήσαμε προς τον ΟΤΕ όπου ευρίσκοντο αρκετοί πολίτες.Ο Ντερτιλής έβγαλε το περίστροφό του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω αν χτυπήθηκε κανείς. Από τον ΟΤΕ γυρίσαμε πίσω και φθάσαμε στα Χαυτεία ακριβώς έξω από τον ΜΠΡΑΒΟ. Ενώ δεν είχαμε σταματήσει ακόμη, ο Ντερτιλής αντελήφθη πάνω από τον Κινηματογράφο “Αλάσκα” πολίτες που είχαν αποκλεισθεί. Κατέβηκε αμέσως από το αυτοκίνητό του και διέταξε τους ΛΟΚατζήδες να κάνουν έφοδο και να τους πιάσουν. Ο ίδιος έδινε διαταγές με το περίστροφο στο χέρι λέγοντας: “Βαράτε στο ψαχνό, πέντε παληόπαιδα θα μας κάνουν ό,τι θέλουν;” Μετά από αρκετές μέρες μ’ έδιωχναν με δυσμενή μετάθεση στο Πολύκαστρο. Με κάλεσε ο Ντερτιλής και μου είπε: “Παιδί μου, δεν πρέπει να ξεχνάς ένα πράγμα, ότι στην Υπηρεσία μας ό,τι ακούμε και ό,τι βλέπουμε μένει για την Υπηρεσία, δεν το λέμε αυτό ούτε στην μάνα μας.”Κατάλαβα τι εννοούσε.

Κατάθεση Ευαγγελία Παπαντωνοπούλου
17 Νοέμβρη είναι H ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ μου.
είχα πάει στα Χαυτεία για ψώνια εκει ενα τανκ γυρισε και μου εριξε με άφησε ανάπηρη για ολη μου την ζωη.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους Στο Βοτανικό το πρώτο ισλαμικό τέμενος της Αθήνας

γιατι να μην γινει???????????? πως έχουμε την αγγλοσαξονική kai ρωσική εκκλησία
στο κέντρο της Αθήνας ?????????
και στην κωνσταντινουπολη έχουμε δικές μας εκκλησιες
Το πρώτο τζαμί της Αθήνας θα βρίσκεται στην Ιερά Οδό, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την οδό Μαρκόνι και από τον σταθμό «Ελαιώνας» του Μετρό.

Ευχαριστημένος από τη δρομολόγηση του έργου δηλώνει ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος τονίζει ότι το τέμενος είναι αναγκαίο για τους χιλιάδες ξένους αλλά και Ελλληνες, όπως λέει, μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα. Παράλληλα υπόσχεται πως, όταν το τέμενος ξεκινήσει να λειτουργεί, θα κλείσουν τα περισσότερα από τα δεκάδες ανεπίσημα τζαμιά που υπάρχουν σήμερα στην πρωτεύουσα. «Οι μουσουλμάνοι προσεύχονται σε αποθήκες και υπόγεια γκαράζ. Αυτό δεν είναι σωστό, δεν ταιριάζει με τον πολιτισμό μας» αναφέρει ο κ. Ελγαντούρ και τονίζει πως η Ενωση «θα μπει μπροστά για να κλείσουν» όσοι χώροι προσευχής βρίσκονται σήμερα σε περιοχές της Αθήνας που θα εξυπηρετούνται από το τέμενος του Βοτανικού.Ο κ. Ελγαντούρ έχει αιγυπτιακή καταγωγή αλλά έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και έχει υπηρετήσει στον ελληνικό Στρατό.
Κατά κάποιο τρόπο θεωρεί τις εξελίξεις αυτές επιτυχία δική του και της Ενωσης, αφού, όπως λέει ο ίδιος, με δική τους επιστολή το 2006 προς την τότε υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ψήφιση του σχετικού νόμου, ενώ με μια πρόσφατη επιστολή τους προς τον νυν υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο «ξεκόλλησε» η υπόθεση που είχε παγώσει εδώ και καιρό.«Εμείς προτείναμε να είναι ελληνικό τέμενος, με την έννοια κανένα ξένο κράτος να μη βάλει λεφτά, για να μην έχει τον πάνω λόγο» αναφέρει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης και προσθέτει ότι οι ίδιοι θέλουν το τέμενος «να μην είναι κάτι τεράστιο και να μη χτυπάει άσχημα στο μάτι».


Η ανέγερση θα γίνει με βάση τον νόμο 3512/2006, που προβλέπει την ίδρυση ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών» και με αντικείμενο τη διαχείριση του λατρευτικού χώρου. Τον έλεγχο του τεμένους θα έχει η ελληνική κυβέρνηση, αφού το επταμελές διοικητικό συμβούλιο της επιτροπής θα αποτελείται από τον γενικό διευθυντή Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, έναν γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, δύο εκπροσώπους του δήμου Αθηναίων, έναν εμπειρογνώμονα που θα υποδεικνύεται από την Ακαδημία Αθηνών και δύο εκπροσώπους των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική. Στο τέμενος θα υπάρχει ιμάμης, που θα τοποθετείται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, θα έχει διετή θητεία και τα καθήκοντά του θα «περιορίζονται στην ευθύνη για την εσωτερική λειτουργία του τεμένους». Προς το παρόν δεν υπάρχει εκτίμηση για το συνολικό κόστος της ανέγερσης. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Πεταλωτής, «το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές». Σύμφωνα με τον νόμο 3512/2006 τα έξοδα λειτουργίας του τεμένους θα καλύπτονται από επιχορηγήσεις του υπουργείου Παιδείας αλλά και από κληρονομιές, δωρεές και κάθε είδους εισφορές φυσικών ή νομικών προσώπων.

Η Ταινία Matrix και η Σπηλιά του Πλάτωνα


Για να μη νομίσετε ότι η όλη σύλληψη του σεναρίου της ταινίας MATRIX ήταν αποκλειστική ιδέα των σύγχρονων ξένων σεναριογράφων (των αδερφών Γουατσόφσκι), αξίζει να πούμε ότι όλα αυτά τα είχε αναφέρει ο Πλάτωνας στους διαλόγους του 2500 χρόνια πριν. Διαβάστε και δείτε το βίντεο που συγκρίνει τη Σπηλιά του Πλάτωνα με το MATRIX.


platonas apospasma.


Μετά από αυτά όμως, είπα, φαντάσου την ανθρώπινη φύση ως προς την παιδεία και την απαιδευσία, σαν μια εικόνα που παριστάνει μια τέτοια κατάσταση. Δες λοιπόν με τη φαντασία σου ανθρώπους που κατοικούν μέσα σε μια σπηλιά κάτω από τη γη, που να έχει την είσοδό της ψηλά στην οροφή, προς το φως, σε όλο το μήκος της σπηλιάς μέσα της να είναι άνθρωποι αλυσοδεμένοι από την παιδική ηλικία στα πόδια και στον αυχένα, έτσι ώστε να είναι καρφωμένοι στο ίδιο σημείο και να μπορούν να βλέπουν μόνο μπροστά τους και να μην είναι σε θέση, εξαιτίας των δεσμών, να στρέφουν τα κεφάλια τους ολόγυρα. Κι οι ανταύγειες της φωτιάς που καίει πίσω τους να είναι πάνω και μακριά από αυτούς. Και ανάμεσα στη φωτιά και στους δεσμώτες, προς τα πάνω, να υπάρχει ένας δρόμος που στο πλάι του να είναι χτισμένο ένα τοιχάκι, όπως τα παραπετάσματα που τοποθετούν οι θαυματοποιοί μπροστά από τους ανθρώπους, και πάνω απ’ αυτά τους επιδεικνύουν τα ταχυδακτυλουργικά τους.
Βλέπω, είπε.
Φαντάσου λοιπόν κοντά σε τούτο το τοιχάκι, ανθρώπους να μεταφέρουν αντικείμενα κάθε είδους, που προεξέχουν από το τοιχάκι, καθώς και ανδριάντες και κάποια άλλα αγάλματα ζώων, πέτρινα και ξύλινα και κατασκευασμένα με κάθε είδους υλικό, και, όπως είναι φυσικό, από αυτούς που τα μεταφέρουν άλλοι μιλούν και άλλοι μένουν σιωπηλοί.
Παράδοξη εικόνα περιγράφεις, και παράδοξους συνάμα δεσμώτες, είπε.
Μα είναι όμοιοι με μας, είπα εγώ και πρώτα και κύρια, νομίζεις πως αυτοί έχουν δει κάτι άλλο από τους εαυτούς τους και τους υπόλοιπους που είναι μαζί, εκτός από τις σκιές που δημιουργεί η φωτιά, και που αντανακλούν ακριβώς απέναντί τους στον τοίχο της σπηλιάς;


matrix


Ας αρχίσουμε με μια σύντομη περιγραφή για να το φέρουμε όλοι στη μνήμη μας. Το “Matrix” λοιπόν, πρόκειται μιλάει για μια μακρινή εποχή όπου ο κόσμος που ζουν οι άνθρωποι είναι ένα μεγάλο ψέμα που συντηρούν για δεκαετιές τα κατασκευάσματα του ίδιου του ανθρώπου, τα “ρομπότ”. Βάζω τον όρο σε εισαγωγικά γιατί τελικά θα δούμε πως δεν πρόκειται για όντα διαφορετικά από εμάς. Αυτοί, παράγουν μια ψεύτικη πραγματικότητα με την οποία όλοι είναι βολεμένοι και κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει. Ή τουλάχιστον σχεδόν κανένας, αν εξαιρέσουμε τον Μορφέα και την παρέα του. Έτσι αυτοί που έχουν πραγματικά δει την αλήθεια, προσπαθούν να την μεταδώσουν και σε όλη την ανθρωπότητα ώστε να ξυπνήσει από το λήθαργο και να αντιμετωπίσει κατάματα τον εχθρό. Βέβαια η αποστολή τους δεν είναι διόλου εύκολη, καθώς τα “ρομπότ” (θα αναφέρεται από εδώ και στο εξής σαν “ΑΥΤΟΙ“) κάνουν τα πάντα για να πολεμήσουν τους φωτισμένους και να κρατήσουν τους ανθρώπους δούλους. Και βέβαια, τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλα γίνονται μέσα στο μυαλό, και ο κόσμος Τους δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα εξομοίωσης που παραπλανά τον εγκέφαλο.


Έχοντας υπ”όψην τα παραπάνω, εύκολα κανείς θα κάνει και την σχετική μεταφορά στην σημερινή ζωή. Μπορεί να ακουστεί λίγο ακραίο, μπορεί να μη συμβαίνει έτσι ακριβώς αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το σενάριο του Matrix να έχει κάποια βάση. Καταρχήν αυτή η μακρινή εποχή δεν είναι και τόσο μακρινή όσο θα θέλαμε να είναι. Tα “ρομπότ” είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν πιάσει κάποιες υψηλές θέσεις και από αυτές κινούν τα νήματα της σημερινής κοινωνίας. Έχουν πλάσει ένα ψεύτικο κόσμο που όμως όλοι μας τον έχουμε αποδεχτεί σαν τον αληθινό και μόνο υπαρκτό. Ο κόσμος αυτός διέπεται από δικούς Τους κανόνες και νόμους που ουσιαστικά μας τους έχουν επιβάλει χωρίς να το ξέρουμε. Έτσι, έχουν καταφέρει να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους και όλα να κινούνται γύρω από τις δικές τους επιθυμίες και αποφάσεις. Καθετι που γίνεται γνωστό από τη μια μέρα στην άλλη (καλλιτέχνες, μόδα, φαγητό, γλώσσα) είναι δικό Τους κατασκεύασμα, που αποφάσισαν να μας το πλασάρουν προς ικανοποίηση δικών τους συμφερόντων, χωρίς να μας ρωτήσουν. Το κακό στην υπόθεση είναι ότι όλοι μας αποδεχόμαστε κάθε Τους κίνηση αβίαστα. Αυτό βοηθιέται από την νέκρωση της σκέψης και της κριτικής ικανότητας, από τα πολλά δικά Τους μέσα (π.χ. ΜΜΕ, Πολιτική, Τηλεόραση).

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

37η επέτειος Πολυτεχνείου Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών- 35.000 διαδηλωτές




35.000 kosmo extes sthn poreia toy polytexneioy


mpravo mas an kai htan kai gia to mnhmonio!!!

kai eixe kai liga epeisodia.


Με αρκετή καθυστέρηση, λόγω της βροχής, ξεκίνησε η πορεία των φοιτητών από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι δύσκολες συνθήκες δεν εμπόδισαν τους 35.000 διαδηλωτές

http://www.youtube.com/watch?v=E_UJZB8JBbY&feature=related

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου.να γινει αργια η 17 νοεμβρίου kai zeitgeist!

Στρατιώτες και αστυνομικοί έβαλαν με πραγματικά πυρά κατά πολιτών μέχρι και την επόμενη μέρα, με συνέπεια αρκετούς θανάτους στον χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στην υπόλοιπη Αθήνα. Η πρώτη επίσημη καταγραφή τον Οκτώβριο του 1974, από τον εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, εντόπισε 18 επίσημους ή πλήρως βεβαιωθέντες νεκρούς και 16 άγνωστους "βασίμως προκύπτοντες"[9]. Ένα χρόνο αργότερα ο αντιεισαγγελέας εφετών Ιωάννης Ζαγκίνης έκανε λόγο για 23 νεκρούς, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης που ακολούθησε προστέθηκε ακόμη ένας. Οι πρώτες (δημοσιογραφικές) προσπάθειες για την καταγραφή των γεγονότων μιλούσαν για 59 νεκρούς ή και 79 θύματα, με βάση τον κατάλογο Γεωργούλα. [10] Σύμφωνα με έρευνα το 2003 του διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη, ο αριθμός των επωνύμων νεκρών ανέρχεται σε 23, ενώ αυτός των νεκρών αγνώστων στοιχείων σε 16.
Ο Χρήστος Λάζος υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι 83 και ίσως περισσότεροι. Ανάμεσά τους ο 19χρονος Μιχάλης Μυρογιάννης, ο μαθητής λυκείου Διομήδης Κομνηνός και ένα πεντάχρονο αγόρι που εγκλωβίστηκε σε ανταλλαγή πυρών στου Ζωγράφου. Κατά τη δίκη των υπευθύνων της χούντας υπήρξαν μαρτυρίες για τον θάνατο πολλών πολιτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Τέλος χιλιάδες σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν οι τραυματίες πολίτες. [11]





na poyme kai kati allo ton ianoyario skaei h nea tainia toy zeitgeist!!! kai ayrio h megalh poreia gia thn 17 noebrioy!!!


Οσο βρίσκονται σε εξέλιξη ανατρεπτικές πράξεις, το καθεστώς τις αντιμετωπίζει με χαρακτηριστική σκληρότητα. Οταν η ηρεμία αποκατασταθεί και η ζωντανή μνήμη αρχίσει να αδυνατίζει εξαιτίας του χρόνου, τότε η τακτική αλλάζει. Τώρα θέλουν να μετατρέψουν την εξέγερση σε άβλαβη εικόνα!

Μάλιστα, ακόμα και τα πρώτα χρόνια μετά την πολιτική αλλαγή του 1974 επιβίωσε μια μάταιη προσπάθεια να κουκουλωθεί η δολοφονική αγριότητα που εκδηλώθηκε τη νύχτα της 16 προς 17 Νοεμβρίου 1973, ενάντια σε άοπλους νέους ανθρώπους.


Η λαϊκή συμπαράσταση στην κινητοποίηση των «ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των αγωνιζόμενων ελεύθερων Ελλήνων» ήταν αληθινά μεγάλη. Εκφράστηκε και με οικονομική ενίσχυση. Η Ασφάλεια βρήκε τα χρήματα του «παράνομου εράνου» και το ΕΑΤ/ΕΣΑ ασχολήθηκε «προανακριτικώς με την υπόθεσιν».Στις 14 Δεκεμβρίου 1973 ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Γενικής Ασφαλείας Αθηνών ενημερώνει τους προϊσταμένους του: «Το ως είρηται χρηματικόν ποσόν των είκοσι επτά χιλιάδων (27.000) δραχμών, αποτελεί προϊόν παράνομου εράνου, διενεργηθέντος μεταξύ των διαδηλωτών του Ε. Μ. Πολυτεχνείου. »Τούτο κατασχεθέν, κατετέθη εις το Ταμείον Παρακαταθηκών και Δανείων. »Η σχετική έκθεσις κατασχέσεως διεβιβάσθη εις ΕΑΤ/ΕΣΑ, το οποίον ασχολείται προανακριτικώς με την όλην υπόθεσιν. »Προσηρτημένως αποστέλλομεν το υπ αριθ. 337777 από 13-12-1973 γραμμάτιον συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».


Τα πρωτοπαλίκαρα της χούντας πυροβολούσαν κατά βούληση. Εκατοντάδες άνθρωποι γλίτωσαν τον θάνατο ως εκ θαύματος εκείνες τις τρομερές μέρες που ίσχυε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Ζαγοριανάκου.Η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ασφάλειας πήρε στη σειρά νοσοκομεία και κλινικές ζητώντας πληροφορίες για προστρέξαντες τραυματίες. Οι αναφορές τους προς τις προϊστάμενες Αρχές είναι χαρακτηριστικές:Στο Θεραπευτήριο Κυψέλης, επί της οδού Ιωάννου Δροσοπούλου, βρίσκουν τη 17χρονη μαθήτρια Βασιλική Ζωίδου. «Ετραυματίσθη την 16-17/11-1973 διά πυροβόλου όπλου, φέρων (sic) συντριπτικών επιπλεγμένον κάταγμα Α και Β δακτύλων αριστερού άκρου ποδός».Στον «Ερυθρό Σταυρό» παρέμεινε προς νοσηλεία η Βασιλική Ιωάννου, σύζυγος Νικολάου, το γένος Συτζουκάκη. «Ετραυματίσθη εντός του γραφείου της εργασίας της Β όροφος Πλατ. Συντάγματος, φέρων (sic) διαμπερές τραύμα αριστερού καρπού συντριπτικόν κάταγμα προ του μετακαρπίου αριστερού δείκτου και μέσου δακτύλου».Εκεί που δεν πλησίαζε κανείς ήταν, φυσικά, τα στρατιωτικά νοσοκομεία: «Εις το Ναυτικόν Νοσοκομείον ουδείς εισήχθη και ουδείς έτυχεν περιθάλψεως εις το Εξωτερικόν Ιατρείον. Εις ΝΙΜΤΣ ομοίως ως ανωτέρω».


Τραυματισμένα από σφαίρες μεταφέρθηκαν πέντε παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» εκείνη τη νύχτα. Ηταν ηλικίας 5 έως 13 ετών. Για το μικρότερο, το 5χρονο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Το έγγραφο, που αναφέρεται στα συμβάντα του Νοσοκομείου Παίδων, έχει συνταχθεί στις 24 Νοεμβρίου στο ίδιο το νοσοκομείο. Δεν είναι της Ασφάλειας. Πρόκειται για κατάσταση που ζητήθηκε από τον ιατροδικαστή Σταμούλη.Δεύτερο στη σειρά των εξετασθέντων στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου αναφέρεται το νήπιο που έχασε τη ζωή του:«Θεοδώρας Δημήτριος του Θεοφάνους ηλικίας 5 ετών: Συντριπτικόν κάταγμα ινιοβρεγματικής χώρας μετά πολτοποιήσεως και εξόδου εγκεφαλικής ουσίας. Προσεκομίσθη νεκρόν».Η αναγραφή του επωνύμου του θύματος ως «Θεοδώρας» είναι λάθος στη δακτυλογράφηση. Το πραγματικό είναι «Θεοδώρου». Ετσι αναγράφεται στις εκθέσεις της Ασφάλειας για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Εκεί μαθαίνει κανείς δυο - τρία ακόμα στοιχεία:«Εβλήθη από πυροβόλον όπλον εις την συνοικίαν Ζωγράφου και επί της οδού Ανακρέοντος αριθ. 2. Διεκομίσθη νεκρό εις το Νοσοκομείο Παίδων. Το πτώμα παρελήφθη υπό του πατρός του την 9ην ώραν της σήμερον 18-11-1973 και τας πρωινάς ώρας της αύριον θα ενταφιασθεί εις το Νεκροταφείον Ζωγράφου. Εις το Νεκροτομείον διεκομίσθη την 15.00 ώραν της 17-11-1973».Τα παιδιά όλα έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα. Ελαφρύτερα τραυματισμένος ήταν ο 13χρονος Νικόλαος Λάμπρου του Νικολάου: «Τρία τραύματα οπισθίας επιφανείας αριστερού μηρού και κνήμης. Του εγένετο συρραφή, οδηγίαι».Τα παιδιά που εισαχθήκανε για νοσηλεία ήταν τρία:Νικόλαος Κατρατζής του Ιωάννου, ηλικίας 11 ετών. «Διαμπερές τραύμα δεξιού μηρού. Εισήχθη εις Ορθοπεδικήν Κλινικήν».Κωνσταντίνος Κατρατζής του Ιωάννου, ηλικίας 8 ετών. Διαμπερές τραύμα αριστερού μηρού. Εισήχθη εις Ορθοπεδικήν Κλινικήν».Γεώργιος Αργίτης του Δημητρίου, ηλικίας 12 ετών. «Διαμπερές τραύμα δεξιού άνω άκρου. Εισήχθη εις την Ορθοπεδικήν Κλινικήν. Διεκομίσθη εξ Ιπποκρατείου Νοσοκομείου».


Ο απόρρητος κατάλογος των νεκρών του Πολυτεχνείου, που συντάχτηκε από το Γραφείο Εθνικής Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, έχει ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 1973, δηλαδή μόλις τέσσερις ημέρες. Υπογράφεται από τον τότε διευθυντή της Αστυνομίας Λουκά Χριστολουκά.Στις τέσσερις δακτυλογραφημένες σελίδες του καταλόγου απαριθμούνται 12 νεκροί. Αλλοι τρεις έχουν προστεθεί με στυλό. Αυτοί πέθαναν συνεπεία των τραυμάτων τους μια - δυο μέρες αργότερα σε νοσοκομεία. Δηλαδή στο συγκεκριμένο κείμενο γίνεται λόγος συνολικά για 15 νεκρούς. Αναφέρονται τα στοιχεία του φονευθέντος και η αιτία θανάτου. Πληροφορίες δίνονται, επίσης, για τον τόπο και τη μέρα της κηδείας, θέμα για το οποίο έχει επιληφθεί η κατά περίπτωση Αστυνομική Αρχή. Οι αναφερόμενοι στο έγγραφο νεκροί είναι:Καραμάνης Μάρκος του Δημητρίου και της Αικατερίνης, ετών 23. Τραυματίστηκε θανάσιμα στο δώμα πολυκατοικίας της πλατείας Αιγύπτου. Στην περιοχή της ίδιας πλατείας, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Πολυτεχνείο, έπεσαν νεκροί και δύο ξένοι υπήκοοι, χτυπημένοι από «πυροβόλον όπλον». Ολοι από τον ίδιο λόγο έχασαν τη ζωή τους.Θεοδώρου Δημήτριος του Θεοφάνους, ετών 5.Σαμούρης Γεώργιος του Ανδρέου, ετών 23. «Ευρέθη νεκρός εις την διασταύρωσιν των οδών Καλλιδρομίου και Ζωσιμαδών βληθείς υπό πυροβόλου όπλου».Σπαρτίδης Αλέξανδρος του Ευστρατίου - Αθου, μαθητής. «Ο θάνατός του προήλθεν εκ βλήματος πυροβόλου όπλου εις την κοιλιακήν χώραν».Φαμέλος Βασίλειος του Παναγιώτου, ετών 26. «Ετραυματίσθη θανασίμως, προφανώς, έξωθι Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και ο θάνατός του προήλθεν από πυροβόλον όπλον».Κομνηνός Διομήδης του Ιωάννου, ετών 17, μαθητής. «Ευρέθη νεκρός έξωθι του Πολυτεχνείου. Ούτος εβλήθη την 22.15 ώραν της 16-11-1973. Εβλήθη υπό πυροβόλου όπλου».Μπεκιάρη Βασιλική του Φωτίου, ετών 17. «Εβλήθη εις την ταράτσαν της οικίας της εξ αδεσπότου βλήματος, ευρεθέντος εις την κεφαλήν της».Γεριτσίδης Γεώργιος του Αλεξάνδρου. «Εβλήθη εξ αδεσπότου βλήματος όπλου, ενώ εκάθητο εντός του αυτοκινήτου του, εσταθμευμένου εις περιφέρειαν Ν. Λιοσίων. Το βλήμα ετρύπησεν τον ουρανόν του αυτοκινήτου και εν συνεχεία ενεσφηνώθη εις την δεξιάν οπισθίαν βρεγματικήν χώραν».Μυρογιάννης Μιχαήλ του Δημητρίου ετών 20. «Εβλήθη υπό πυροβόλου όπλου εις την οδόν Καρνεάδου».Μαρκουλής Νικόλαος του Πέτρου, ετών 24. «Η σύζυγός του τυγχάνει έγκυος πέντε μηνών. Διαμπερές τραύμα κοιλίας διά πυροβόλου όπλου. Τρώσις ήπατος - δεξιάς κωλικής καμπής - κάτω κοίλης φλεβός δεξιού νεφρού».Καραγιώργης Στυλιανός του Αγαμέμνονος. «Εβλήθη υπό άρματος στην πλατείαν Αμερικής».Παντελεάκης Κυριάκος του Δημητρίου, ετών 43, δικηγόρος. Κουμπός Ανδρέας του Γεωργίου, ετών 63. Και οι δύο τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τα επεισόδια και εξέπνευσαν σε νοσοκομεία, όπου μεταφέρθηκαν.


Μέσα στον φάκελο της Ασφάλειας για το Πολυτεχνείο υπάρχουν ονομαστικές καταστάσεις και με τους συλληφθέντες στα γεγονότα. Εχουν συνταχθεί κατά τόπο κράτησης: ποιοι είναι κλεισμένοι στις Σχολές Αστυνομίας και Χωροφυλακής, ποιοι στις Στρατιωτικές Φυλακές Μπογιατίου και ποιοι στα Στρατόπεδα του Χαϊδαρίου.Στο Μπογιάτι έχουν οδηγηθεί μερικοί από το «βαρύ πυροβολικό» της Αριστεράς κάθε απόχρωσης. Στον κατάλογο βρίσκει κανείς ανακατεμένους τον Μήτσο Παρτσαλίδη του ΚΚΕ Εσωτερικού , τον Θόδωρο Κατριβάνο της ΕΔΑ, τον Γιάννη Χοτζέα της μαοϊκής «Αναγέννησης», τον Γιώργη Τρικαλινό και τον Θανάση Παπαρήγα του ΚΚΕ. Ο τελευταίος είναι ο εκλιπών σύζυγος της γραμματέως του Κομμουνιστικού Κόμματος.Μεταξύ των κρατουμένων συγκαταλέγεται και ο μετέπειτα πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Κιάος.Ο πλήρης κατάλογος των 35 κρατουμένων στο Μπογιάτι είναι ο εξής:Δ. Παρτσαλίδης, Ν. Κιάος, Π. Δρακοπούλου, Ι. Παπαγιαννέας, Ι. Πετρόπουλος, Γ. Στεργίου, Στ. Παπαγιάννης, Β. Τσιγκούνης, Ρ. Χοτζέα, Π. Κυριαζής, Δ. Κρεμύδας, Ι. Πλαπούτας, Α. Δάμπασης, Ι. Χοτζέας, Ευ. Μίχας, Γρ. Ψαλτάκος, Γ. Τρικαλινός, Δ. Γκούθας, Γ. Νικιλάου, Δ. Παπανικολάου, Α. Κορακάκης, Ι. Παπακωνσταντίνου, Κ. Παναγιωτόπουλος, Δ. Φωλόπουλος, Κ. Σεφέρης, Ν. Πανταζίδης, Κ. Δαβανέλος, Θ. Κατριβάνος, Θ. Θωμαδάκης, Α. Παπαρήγας, Γ. Σπυράτος, Α. Τσιώκος, Ζ. Ζορζοβίλης, Θ. Ραψανιώτης, Α. Γρεβιάς.Σε άλλους καταλόγους συλληφθέντων θα βρει κανείς ονόματα κρατουμένων όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Καζάκος, η Τζένη Καρέζη. Ο Νίκος Βερνίκος, ο Νίκος Δρόσος, ο Αντώνης Λιωναράκης.


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

top gr. cinema 2010


top elliniko sinema 2010-2011

bazoyme mono mia giati oi alles den exoyn bgalei oyte treiler kalh tha einai kai toy giannari pantos!!


Maxairovgaltis


Ζωή στην πίσσα. Πόσο!!!


top 5 cinema 2010 - 2011


top xenes 2010-2011

1)True Grit


an einai san to palio!!! tha einai ok. an kai sthn amerikh aresoyn mono ta ameriklanika.


2)The Tree of life


Terrence Malick o neos kioumprik!


3)127 Hours


Aron Ralston's Story ekobes to xeri soy?


4)L'Illusionniste


‎7 xronia meta to trio ths mpelbil silben some xana


5)The Social Network


h tainia poy to facebook den thelei na doyme!! mas leei gia ton zakermperk poy eklepse thn idea apo toys didymoys gouinklbos kai epinohse to facebook giati eixe adunamia sto na kanei filikes sxeseis o kamenos. h tainiara toy fincer toy skhnotheth toy seven kai toy zodiac mas leei gia thn fi...lia kai thn anthropinh epikoinonia poy ginete ena paixnidi pseudaisthseon pou paizetai stis othones ton upologiston. o kathenas exei edo mesa tosoys filoys poy den toys exei dei pote kai oyte kan toys xerei kai bazo kai ton eayto moy mesa .entelos pseytiko eno h alhtheia eimaste emeis gia ayto leo na afisoyme to facebook kai na pame gia kafe na gnoristoyme giati edo mas ekanan emporeysimo eidos. h tainia tha paei pisteyo kai sta oskar .eno to facebook ths kanei polemo kai o zakemperk .legontas pos den einai alhtheia kai kanontas filanthropies gia na kanei ton kalo.Δείτε περισσότερα


αποχή!!!!!


me apoxh pano toy 50% giati den pame sto zeitgaist gia mia swsth koinonia! des apo kato !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=r4RWj97CEPY

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

tromokrates me fakelakia!!!!


ti tromokrates? einai ok ta paidia mpravo toys!!! an kai eimai kata ths bias alla tromokrates einai oi 300 ths boylhs.an kai h kopela den eftege tipota.alla edo o mpoys skotose xiliades kai ton eknan theo .kai o ompama exei parei to nompel ths eirhnhs .alla oi amerikanoi skotonoyn akoma ton kosmo sto irak ti einai ayta ? kai h bombes htan mono gia hxo aytes poy efygan exo htan megales. h lysh kai to melon prepei na einai kati san ayto poy einai apo kato.



Peter Joseph θα μας δώσει προφανώς τον λόγο που το Πρόγραμμα Αφροδίτη (THE VENUS PROJECT) είναι ΕΦΙΚΤΟ , και οχι ΟΥΤΟΠΙΚΟ….. mporei na einai gia symferonta sthmeno alla afoy den thelei lefta kai milaei gia isothta poso sthmeno einai ???
exaloy se xypnaei!!!!!!!!!!!!!!!!


kai kati akoma gia thn kyriakh ton eklogon na baloyme mia kapota mesa kai na grapsoyme o protos na parei ton deytero.


θελετε ψηφο,ε λαμογια;;ψωφο θα παρετε!!

o kathe mapas thn kyriakh sthn kalph


parte to apo kato pshfodeltio kai balte to ston fakelo kai meta sthn kalph thn kyriakh.