Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Dennis Hopper


Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Λένε επίσης, ότι ζυγίζει μόλις 45 κιλά και το τέλος είναι πλέον αναπόφευκτο. Ο 74χρονος Dennis Hopper, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου του προστάτη και δεν μπορεί πια να υποβληθεί ούτε σε χημειοθεραπεία.

Επιπλέον, είχε προλάβει να ολοκληρώσει τα γυρίσματα για δύο ταινίες, με τίτλο «The last film festival» και «Alpha and Omega». Προχτές απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας


kalh tyxh!!!! dennis!!!!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

1821


Η επανάσταση του 1821 ήταν η μόνη που οργανώθηκε προσεκτικά, πολλά χρόνια πριν την έκρηξή της στην Ελλάδα .Στον απόηχο των μεγάλων γεγονότων που συγκλόνισαν την Ευρώπη

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

τους ψέκασαν !!!!! kai έμειναν Ατιμώρητοι!!!!







Με αποτυχία στέφθηκε η προσφυγή πανεπιστηµιακών καθηγητών, εκπροσώπων της ΟΛΜΕ, συνδικαλιστών και φοιτητών στην δικαιοσύνη για την αποζημίωσή τους από το Ελληνικό Δηµόσιο επειδή οι αστυνοµικοί τους ψέκασαν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (της 08.08.2006, της 27.06.2006 και της 22.02.2007), εφ’όσον το δικαστήριο έκρινε ότι δεν βλάπτουν την υγεία και ότι η χρήση τους δεν είναι παραλαβή αν κινδυνεύει η σωµατική ακεραιότητα αστυνοµικών ή τρίτων.






ti lene re den blaptoyn !!!! pseytes!!!!

μπράβο στον Ρομάν Πολάνσκι !!!!


Η νέα ταινία του διάσημου σκηνοθέτη έχει τίτλο «The Ghost riders kai exei parei βραβείο σκηνοθεσίας sto berolino για τον 76χρονο κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι!!!!

Στην ταινία του Ρομάν Πολάνσκι πρωταγωνιστούν οι: Ewan McGregor, Pierce Brosman και Kim Cattrall

Με απλά λόγια, «Ελευθερώστε τον Πολάνσκι»,

afoy kai to idio to thuma toy biasmoy den thelei thn krathsh toy!!! ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ελβετία .

h tainia tha skasei thn allh ebdomada sthn ellada!!

kai mila gia enan politiko poy leei se enan sygrafea thn biografia toy kai milaei gia skandala!!!

pantos opolanski exei talento! giati gia fantasoy enan anthropo poy den einai toso oreos !kai epeise mia mana xoris lefta na toy dosei thn 14 xronh korh ths .kai meta apo alkool kai xapia thn biase pios mporei na to kanei ayto exei to talento na se peisei. h mana den eixere poy to edose??? kai exei dosei kai 500.000 dolaria sto thyma.

edo o kosmos .... kai aytoi asxoloynte me ton polanski!!!!

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Μανώλης Γλέζος !!!!




Εγώ ήθελα να τον ρωτήσω γιατί το έκανε, εκείνος ήρθε για να μου ζητήσει συγγνώμη» αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος, ενώ σε όσους λένε ότι ο νεαρός σκόπευε ακριβώς στο πρόσωπό του, εκείνος απαντά:
«Θέλω να πιστέψω το παιδί. Μου είπε ότι ενώ έχουν εντολή να στοχεύουν προς τα κάτω, ο διπλανός του χτύπησε κατά λάθος με την ασπίδα του τη φυσούνα και έτσι έριξε το αέριο στο πρόσωπό μου». Στο ερώτημα τι γνώμη έχει για την Αστυνομία, ο κ. Γλέζος εξηγεί: «Υπάρχει ένας ορμαθός λέξεων με μορφολογική αλληλουχία. Πόλις, πολίτης, πολιτική, πολιτισμός. Όταν μία πόλις συγκροτείται από πολίτες που ασκούν οι ίδιοι πολιτικοί, το αποτέλεσμα είναι ο πολιτισμός. Τα πήρε αυτά η Δύση και είπε να προσφέρει κάτι και αυτή σε αυτόν τον ορμαθό των λέξεων. Και πρόσθεσε την police. Δηλαδή το όργανο καταστολής των διαδηλώσεων των πολιτών. Τίποτα άλλο δεν μας προσέφεραν οι δυτικοί. Μόνο police».
Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως στις 24 Μαρτίου θα πάει στην Αστυνομία και θα μιλήσει για την Εθνική Αντίσταση και τον ρόλο της Αστυνομίας στην Κατοχή.




ti exei kanei




Στις 30 Μαΐου 1941, αυτός και ο Απόστολος Σάντας υπέστειλαν τη γερμανική σημαία με τον φερόμενο αγκυλωτό σταυρό (του Γ' Ράιχ) που βρισκόταν στην Ακρόπολη, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς.
Το τολμηρό εκείνο επιχείρημα προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που μεταδόθηκε η είδηση. Η πράξη τους ενέπνευσε τους Έλληνες που αντιστέκονταν ενάντια στον κατακτητή που καθιέρωσε και τους δύο ως σύμβολα αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής. Μάλιστα ο Γάλλος στρατηγός Ντε Γκωλ χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως "Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης". Βέβαια το ναζιστικό καθεστώς αποκρίθηκε με την αναζήτηση και καταδίκη των υπευθύνων (του Γλέζου και του Σάντα) σε ερήμην θάνατο. Έτσι ξεκίνησε μια εκτεταμένη αναζήτηση όπου και τελικά, σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 24 Μαρτίου του 1942 ο Μ. Γλέζος και ο συνεργός του συλλαμβάνονται από γερμανικό κλιμάκιο και φυλακίζονται στις φυλακές Αβέρωφ. Εκεί ο Γλέζος μετά από απάνθρωπους βασανισμούς προσβλήθηκε από φυματίωση βαριάς μορφής οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.
Στις 21 Απριλίου του 1943 συλλαμβάνεται και πάλι αυτή τη φορά από τους Ιταλούς κατακτητές για ενάντια δράση του, όπου και παρέμεινε στη φυλακή για τρεις μήνες. Έξι μόλις μήνες μετά την απελευθέρωσή του από τους Ιταλούς, στις 7 Φεβρουαρίου του 1944 συλλαμβάνεται πάλι, αυτή τη φορά από συνεργάτες των κατακτητών, για επικίνδυνη αντεθνική δράση και φυλακίζεται για 7,5 μήνες. Κατάφερε τελικά να δραπετεύσει στις 21 Σεπτεμβρίου




ligo sebasmos den einai kako.. se aytoys toys anthropoys opoy kai na anikoyn politika!! kai giati h astynomia ta bazei me 80 xronoys??????

free katebasma sto internet!!!!


to melon einai to internet anti na kleinoyn ta site poy to na katebazeis free moysikh tainies k.l.p. prepei na katalaboyn oti to mellon einai ekei kai me mia mikrh xreosh na einai free!!!!


pantos prospathoun na se baloun se ena kaloupi oti prepei na exeis internet, thlefono , na xereis agglika kai oti allo theloyn allios se petane exo apo thn koinonia kai ton kosmo kai oti eleythero to katastrefoyn!!!! ayth einai h zoh mas!!! apo thn texnologia prepei na perneis ta kala!!!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Όσκαρ 2011!


οι προβλέψεις για του χρόνου ξεκίνησαν ήδη!

«βλέπουν» Κλιντ Ιστγουντ, Μάρτιν Σκορσέζε, Πίτερ Γουίαρ, Μάικ Λι και Τέρενς Μάλικ να κοντράρονται το 2011.


έχουν καινούργιες ταινίες που θα τους ξαναφέρουν στην πρώτη γραμμή του «παιχνιδιού». Ο Ιστγουντ έχει το μεταφυσικό μελόδραμα «Hereafter» στη δεύτερη συνεργασία του με τον Ματ Ντέιμον. Ο Σκορσέζε πήρε θριαμβικές κριτικές για το εμπορικότατο, όπως φάνηκε στο box office, θρίλερ «Το νησί των καταραμένων». Ο Πίτερ Γουίαρ επιστρέφει έπειτα από εφτά ολόκληρα χρόνια με το «The way back» (πέντε στρατιώτες δραπετεύουν από ρωσικό γκούλαγκ το 1942). Ο Μάλικ, αυτός ο σπουδαίος ερημίτης του Χόλιγουντ, καταθέτει το δράμα φαντασίας «Το δέντρο της ζωής» («Tree of life») με τους Μπραντ Πιτ και Σον Πεν. Και τέλος, ο Λι υπογράφει το «Αλλος ένας χρόνος» («Another year»)


και σκηνοθετικό ντεμπούτο του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, με τίτλο «Jack goes boating» και τον ίδιο στον πρώτο ρόλο.

Αυτό που μας έχει κάνει, ακόμη, εντύπωση «Winter’s bone», της Ντέμπρα Γκράνικ,

Από πλευράς ηθοποιών, στο παιχνίδι φιγουράρει πρώτη πρώτη η Τζούλια Ρόμπερτς

Η Αμερικανίδα σταρ πρωταγωνιστεί φέτος στο «Eat, pray, love» του Ράιαν Μέρφι ως νοικοκυρά που τα παρατάει όλα σε αναζήτηση του νοήματος της ζωής απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης. Από κοντά είναι και η Χίλαρι Σουόνκ στο «Μπέτι Αν Γουότερς» για την ερμηνεία ενός υπαρκτού προσώπου, μίας γυναίκας της εργατικής τάξης που μπαίνει στο κολέγιο για να υπερασπιστεί τον άδικα κατηγορούμενο από τη Δικαιοσύνη αδελφό της. Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουμε αμελητέες και τις ερμηνείες των Ρέιτσελ Βάις στο «The whistleblower», αλλά και των Ιμέλντα Στόντον (για την ταινία του Μάικ Λι) και Τζένιφερ Λόρενς (η 20χρονη πρωταγωνίστρια του «Winter’s bone»).
Στους άνδρες, δεν είναι μόνο ο Χόφμαν που ακούγεται για Οσκαρ, αλλά και ο Σον Πεν για την ταινία του Μάλικ, ο Ματ Ντέιμον για την ταινία του Ιστγουντ, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ για τον ρόλο ενός μποξέρ στο αθλητικό δράμα «The fighter» και ο Μάρτιν Σιν για το

ιστορικό δράμα «Η ξεχωριστή σχέση» του Ρίτσαρντ Λονκρέιν, όπου ερμηνεύει ξανά τον Τόνι Μπλερ, αφού τον υποδύθηκε για πρώτη φορά στην οσκαρική «Βασίλισσα». Ν’ αρχίσουμε τα στοιχήματα;Ο Ντένις Κουέιντ και η Χόουπ Ντέιβις ερμηνεύουν τους Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, αντίστοιχα, στην οσκαρικής φιλολογίας «Ξεχωριστή σχέση», που έγραψε ο υποψήφιος για Οσκαρ Πίτερ Μόργκαν!

Οσκαρ νούμερα τηλεθέασης, καθώς πάνω από 41 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελετή (ήταν η καλύτερη τηλεθέαση που καταγράφηκε εδώ και πέντε χρόνια),

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

precious ( Μονάκριβη )




Η ταινία που μας κέρδισε!!!! precious ( Μονάκριβη )


Precious είναι ήδη έγκυος για δεύτερη φορά από τον απόντα πατέρα της, ενώ η μητέρα της είναι βίαιη λεκτικά και σωματικά απέναντι της. Όταν στα 16 της, η Precious μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει, ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά της

ΣκηνοθέτηςΛΙ ΝΤΑΝΙΕΛΣΣεναριογράφοςΝΤΑΜΙΕΝ ΠΟΛ, ΡΑΜΟΝΑ ΛΟΦΤΟΝΗθοποιοίΠΟΛΑ ΠΑΤΟΝ, ΓΚΑΜΠΟΥΡΙ ΣΙΝΤΙΜΠΕ, ΜΟ ΝΙΚ, ΜΑΡΑΙΑ ΚΑΡΕΙ,ΣΕΡΙ ΣΕΦΕΡΝΤ, ΛΕΝΙ ΚΡΑΒΙΤΖ, ΤΣΙΝΑ ΛΕΙΝ, ΑΜΙΝΑ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:* Χρυσή Σφαίρα Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την Mo'Nique.* Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Κοινού και Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Mo'Nique στο Sundance Film Festival.* Βραβείο Κοινού στο San Sebastian International Film Festival.* Βραβείο People’s Choice Award, το πιο σημαντικό, στο Toronto International Film Festival.* Bραβείο για Καλύτερο Τρέιλερ στα Golden Trailer Awards.* Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της χρονιάς από την Ένωση Αφροαμερικανών Κριτικών, που το τίμησε και με 3 ακόμη βραβεία, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Lee Daniels, Καλύτερου Σεναρίου για τον Geoffrey Fletcher, (εξ ημισείας με τους σεναριογράφους της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney, «The Princess and the Frog») και Β΄ Γυναικείας Ερμηνείας για την Mo'Nique.* Βραβείο Β' Γυναικείας Ερμηνείας στην Mo'Νique από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.* Βραβείο Β΄Γυναικείας Ερμηνείας της χρονιάς στην Mariah Carey στο 14ο Annual Hollywood International Film Festival.Το «Precious» έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου και σε μόνο 18 αίθουσες (σε 4 πόλεις, Ν. Υόρκη, Λ. Αντζελες, Ατλάντα και Σικάγο), το πρώτο 3ήμερο προβολής του, (έως τις 8 Νοεμβρίου) κατέρριψε το ρεκόρ μέσου όρου κόβοντας εισιτήρια αξίας 104.000 δολαρίων ανά αίθουσα και σύνολο εισπράξεων 1,9 εκατομμύρια δολάρια

Academy Awards 2010Μία ανεξάρτητη ταινία ανάμεσα στα Blockbusters του Hollywood

Β΄ γυναικείος ρόλος: Μόνικ «Precious»

greenpeace


Η Οργάνωση ζητάει από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μία ετήσια συμβολή 35 δισ. Ευρώ υπέρ του ταμείου των φτωχών χωρών, ώστε αυτές να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγέ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

82η Απονομή Βραβείων Oscar




Η ταινία της «The Hurt Locker» θριάμβευσε αποσπώντας έξι Οσκαρ (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ Ήχου και Ηχητικών Εφέ), αφήνοντας πίσω του το «Avatar» με μόλις τρία βραβεία σε τεχνικές κατηγορίες. Οσον αφορά τα βραβεία ερμηνείας, πέντε γνωστοί ηθοποιοί, φίλοι και συνάδελφοι των υποψηφίων, επιστρατεύτηκαν για να παρουσιάσουν τους πέντε διεκδικητές των Όσκαρ Α΄ Ρόλων.
Με χειροκροτήματα και εκδηλώσεις χαράς υποδέχτηκε ο Τζέιμς Κάμεορν το νέο για τη βράβευση της πρώην συζύγου του, ενώ η ίδια στα παρασκήνια τόνισε ότι θεωρεί τον Κάμερον «εκπληκτικό σκηνοθέτη».




Η πλήρης λίστα των νικητών της 82ης απονομής βραβείων Οσκαρ:
- Καλύτερη ταινία: «The Hurt Locker»
- Α΄ ανδρικού ρόλου: Τζεφ Μπρίτζες: «Crazy heart»
- Α’ γυναικείου ρόλου: Σάντρα Μπούλοκ «Τhe blind side»
- Β΄ ανδρικός ρόλος: Κρίστοφερ Βαλζ, «Inglurius basterds»
- Β΄ γυναικείος ρόλος: Μόνικ «Precious»
- Σκηνοθέτης: Κάθριν Μπίγκελοου - «The hurt locker»
- Πρωτότυπο σενάριο: Μαρκ Μπόουλ, «The hurt locker»
- Διασκευασμένο σενάριο: Geoffrey Fletcher«Precious»
- Ταινία κινούμενων σχεδίων: «Up»
-Κινούμενα σχέδια μικρού μήκους: «Logorama»
- Kαλύτερη ταινία μικρού μήκους: «Τhe new tenants»
- Καλλιτεχνική διεύθυνση: «Αvatar»
- Φωτογραφία: «Avatar»
-ΜίξηΗχου: «The Hurt Locker»
- ΜοντάζΗχου: «The Hurt Locker»
- Μακιγιάζ «Star Trek»
- Πρωτότυπη μουσική: Michael Giacchino - «Up»
- Οπτικών Εφέ: «Avatar»
- Καλύτερου ντοκιμαντέρ: «The cove»
- Καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: «Music by Prudence»
- Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας: «The secret in their eyes» - Αργεντινή
- Καλύτερων κοστουμιών: «The young Victoria»

11/03/2010 απεργω-δε κανω τη παπια.



Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010 στις 6:00 π.μ.
Λήξη:
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 στις 6:00 π.μ.
Τοποθεσία:
παντου στην ελλαδα!

αμα περιμενετε να τρεξουν αλλοι για σας, τοτε δε θα πετυχει!!
πρωτα καλεστε ολους τους φιλους σας
και μετα ολοι μαζι στο δρομο...

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

oscar 2010 Winners




Best Picture
*The Hurt Locker
Kathryn Bigelow,
Actor in a Leading Role
*Jeff Bridges
Crazy HeartActor in a Supporting Role
*Christoph Waltz
Inglourious Basterds
Actress in a Leading Role
*Sandra Bullock
The Blind Side
Actress in a Supporting Role
Mo’NiquePrecious: Based on the Novel ‘Push’ by Sapphire
Art Direction
*
AvatarRick Carter and Robert Stromberg (Art Direction); Kim Sinclair (Set Decoration)
Cinematography
*AvatarAvatarMauro FioreCostume Design
*
The Young VictoriaSandy PowellDirecting
*
The Hurt LockerKathryn BigelowDocumentary Feature
*The Cove
Louie Psihoyos and Fisher StevensDocumentary Short
*
Music by PrudenceRoger Ross Williams and Elinor BurkettFilm Editing
*The Hurt Locker
Bob Murawski and Chris InnisForeign Language Film
*
The Secret in Their Eyes (El Secreto de Sus Ojos)ArgentinaDirected by Juan José CampanellaMakeup
*Star Trek
Barney Burman, Mindy Hall and Joel HarlowMusic (Original Score)
*Up
Michael GiacchinoMusic (Original Song)
*Crazy Heart
“The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)”Music and Lyric by Ryan Bingham and T Bone BurnettShort Film (Animated)
*
LogoramaNicolas SchmerkinShort Film (Live Action)
*The New Tenants
Joachim Back and Tivi MagnussonSound Editing
*The Hurt Locker
Paul N.J. OttossonSound Mixing
*The Hurt Locker
Paul N.J. Ottosson and Ray BeckettVisual Effects
*Avatar
Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham and Andrew R. JonesWriting (Adapted Screenplay)
*
Precious: Based on the Novel ‘Push’ by SapphireScreenplay by Geoffrey FletcherWriting (Original Screenplay)
*The Hurt Locker

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Γενική Απεργία.


Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010: Γενική Απεργία. Όλοι στους δρόμους!


ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ - ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ Τ' ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΝΑ ΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΕΙΑ;;; Ε, ΟΧΙ!

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

αναδάσωση !!!!


H αναδάσωση στον Υμηττό (Γλυφάδα) θα γίνει την Κυριακή 7 Μαρτίου 10:00 το πρωί

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Συλλαλητήριο: Να τους σταματήσουμε τώρα πριν να είναι αργά!


-Απογευματινή διαδήλωση ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης, κομισιόν, τραπεζιτών! Κάθε βδομάδα να γινόμαστε όλο και πιο πολλοί στους δρόμους, να γίνουμε εκατομμύρια

Ή θα τους σταματήσουμε ή θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω!- Δεν είναι ανίκητοι. Ο Σαρκοζί έχασε έτσι πριν 4 χρόνια με το συμβόλαιο πρώτης πρόσληψης. Ο Καραμανλής το ίδιο πριν 3 χρόνια με τη συνταγματική αναθεώρηση!


Εμείς γι’ αυτά τα λίγα κι απλά πράγματα πολεμάμεγια να μπορούμε να’ χουμε μια λάμπα,ένα σκαμνίένα χαρούμενο δρόμο το πρωίένα ήρεμο όνειρο το βράδυ.Για να’ χουμε έναν έρωτα που να μη μας τον λερώνουν,ένα τραγούδι που να μπορούμε να το τραγουδάμε!!!

Δεντροφύτευση στη Γλυφάδα 2010 - Πρασινίζουμε τον ΥΜΗΤΤΟ


h foto den einai apo ton ΥΜΗΤΤΟ.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Γλυφάδας θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή για να ΑΝΑΔΑ-ΣΩΣΟΥΜΕ τον Υμηττό μας. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και να βοηθήσετε κι εσείς με τη σειρά σας σε αυτή την προσπάθεια.Διοργανωτές είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ.Θα φυτευτούν 15.000 δεντρίλλια.Συμμετέχουν ο δήμος Γλυφάδας, οι Εθελοντές Δασοπροστασίας του δήμου, φορείς, Σωματεία και μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων.Η περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Γλυφάδα έχει καεί δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2006 και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2009.Σημεία Συνάντησης1. Θέση Πατητήρι. Φτάνουμε εκεί από την κεντρική λεωφόρο Γεννηματά της Γλυφάδας και από τους δρόμους Αθανάτου, Νυμφών, Πριγκιποννήσων, Αγίου Νεκταρίου και Κομνηνών.2. Θέση Δεξαμενή: Φτάνουμε εκεί από τις οδούς Ιονος Δραγούμη και Προφήτη Ηλία της Γλυφάδας.Υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και στα δύο σημεία συνάντησης.Εναλλακτικά για όσους θέλουν να μετακινηθούν με τα μέσα μεταφοράς, υπάρχουν τρεις λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ που κάνουν στάση κοντά στη Θέση Πατητήρι.Το λεωφορείο 124 Άγιος Τρύφωνας και ξεκινά από την πλατεία της Γλυφάδας.Το λεωφορείο Α4 που ξεκινά από την οδό ΑκαδημίαςΤο λεωφορείο Β1 που ξεκινά από Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων sths 4/3/2010


Μετά την ταινία «Avatar», που έσπασε τα ταμεία σε πολλές χώρες έρχεται η ταινία «Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων». Είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του 2010 και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο παραγωγός της ταινίας, Tim Burton, ήταν σίγουρος για την επιτυχία αυτής, αφού οι ηθοποιοί δεν είναι άλλοι από τους Johnny Depp και Anne Hathaway. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Λονδίνο γεμίζοντας την πλατεία Leicester με εκατοντάδες fans.




afoy einai tim barton tha einai apisteyto!!!

Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων" είναι μια μαγική και ευφάνταστη ανατροπή! apo oti exoyme dei kai sto clip ths tainias μια από τις αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών
h tainia tha einai 3D opos to avatar !!!...

Το Νησί των Καταραμένων


to pio aproblepto telos se tainia poy exo na do polla xronia kai gia mena h tainia ths xronias!!! kai malon kai mesa sths pio kales tainies ths epomenhs dekaetias !!!!! (:-)

καταληψη ερτ


htan to pio kalo pragma sthn tv to 2009

Οι νεκροι από την αστυνομια φτάνουν τους 159 ... H αστυνομια EXEI 84


νεκροι από την αστυνομια φτάνουν τους 159 ... H αστυνομια EXEI 84τα τελευταια 33 χρονια από τη μεταπολίτευση και ύστερα. 1976 -2009

Η λίστα των δολοφονηθέντων περιλαμβάνει έλληνες και αλλοδαπούς

Στη λίστα αυτή δεν αναφέρονται δολοφονικές επιθέσεις που άφησαν ανθρώπους ανάπηρους, σε κώμα. Μόνος σκοπός της λίστας αυτής είναι να λειτουργήσει σαν φόρος τιμής στα θύματα !


den exo brei lista me astynomikoys an exei kaneis mporei na thn balei sto blog an thelei!


Ποιος είναι ο αστυνομικός;Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ γιατί έβγαζε 750. Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί. Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος. Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο. Ποιος είναι ο αστυνομικός;


einai opos emeis!!!!! ektos apo to ratsismo gia toys metanastes ! exoyme kai ton ratsismo gia thn astynomia to parapano komati to egrapse enas filos san foro timhs afoy den exoyme thn lista!!! me thumata astynomikoys alla mono thn lista me thymata apo thn astynomia!!



ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970
30/4/1976: Ο 16χρονος Σιδερής Ισιδωρόπουλος, μαθητής και μέλος της αριστερής οργάνωσης «Κ.Ο. Μαχητής», κόλλαγε αφίσες στην πλατεία Κοτζιά για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, όταν κατέφθασαν τα αστυνομικά όργανα για συλλήψεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Πειραιώς. Η κηδεία του μετατράπηκε σε μαχητική διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η Νέα Τρομοκρατία».25/5/1976: Θωρακισμένο αυτοκίνητο καταστολής διαδηλώσεων της αστυνομίας, ενώ καταδιώκει διαδηλωτές, σκοτώνει μια μικροπωλήτρια, την 67χρονη Αναστασία Τσιβίκα.20/10/1977: O Χρήστος Κασσίμης σκοτώθηκε έξω από το εργοστάσιο της AEG, όπου σκόπευε να τοποθετήσει εμπρηστικές βόμβες. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον Κασσίμη, που κατάφερε όμως να ξεφύγει όταν οι σύντροφοί του έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Στο κυνηγητό που ακολούθησε, ο Κασσίμης δέχτηκε πυροβολισμούς και έπεσε νεκρός. Στη δίκη που ακολούθησε οι αστυνομικοί Πλέσσας και Στεργίου που τον καταδίωκαν απαλλάχθηκαν.11/7/1978: Ο Βασίλης Τσιρώνης, γιατρός, βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια νυχτερινής εισβολής των, νεοσύστατων τότε, Μονάδων Εθνικής Ασφάλειας στο σπίτι του. Ο Τσιρώνης είχε νωρίτερα κηρύξει το διαμέρισμά του «ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος» και κάθε ημέρα έβγαινε στο μπαλκόνι του και με μεγάφωνα ή με έναν φορητό τηλεβόα διάβαζε στο συγκεντρωμένο πλήθος τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» του ενάντια στο «κράτος των μαύρων» (εννοώντας των φασιστών).ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1980
28/10/1980: Ο Τάσος Μαγλαρίδης συμμετείχε σε συγκέντρωση αντιστασιακών στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Οκτωβρίου 1980. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να παρελάσουν στη Νεάπολη, δέχτηκαν επίθεση της αστυνομίας. Ο 76χρονος, χτυπημένος άσχημα, μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να υποκύψει στα τραύματά του ένα μήνα μετά.16/11/1980: Δολοφονούνται από αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η 21χρονη εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο 26χρονος φοιτητής της Νομικής Ιάκωβος Κουμής. Απομονώνουν την πρώτη στη βιτρίνα στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου και την χτυπούν με κλομπ. Με κλομπ σύνθλιψαν και το κρανίο του Κουμή.15/5/1985: Σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο ο Χρήστος Τσουτσουβής δεν υπάκουσε, τράβηξε όπλο, σκότωσε τρεις αστυνομικούς αλλά σκοτώθηκε κι ο ίδιος.15/8/1985: Ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί από περιπολικό και σκοτώνει την 22χρονη Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.17/11/1985: Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1985, ο μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς σκοτώνεται από αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε πισώπλατα τον νεαρό στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, καθώς αυτός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές για να διαφύγουν.Ο Αθανάσιος Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 25/1/1990 από το Εφετείο, καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν «εν βρασμώ ψυχής».9/2/1986: Ο 17χρονος Μανώλης Κανδονολέων, επιβάτης σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς έπειτα από καταδίωξη. Τα ονόματα των δραστών δεν έγιναν ποτέ γνωστά και δεν επακολούθησε δίκη.3/9/1986: Ο Αγγελος Μαυροειδής, 60 ετών, εργάτης της ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ, πραγματοποιούσε μαζί με 650 συναδέλφους του καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας, ύστερα από άρνηση της τότε υφυπουργού Βάσως Παπανδρέου να τους δεχτεί για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων τους. Αστυνομικοί τούς απώθησαν βίαια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Πέθανε από μετατραυματική επιπλοκή στο ΚΑΤ λίγες μέρες μετά.18/10/1986: Ο πυροσβέστης Παντελής Παπάζογλου βρέθηκε νεκρός στον σταθμό της Πυροσβεστικής του Αιγάλεω όπου υπηρετούσε. Οι υποψίες έπεσαν στον αστυνομικό Πολίτη Κεκάτο για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Ο Κεκάτος αθωώθηκε στο Άριο Πάγο.4/1/1987: Ο αστυνομικός της Ασφάλειας Παντελής Χατζής σκότωσε ύστερα από λογομαχία τον 19χρονο Λουκά Γράψα.1/10/1987: Ο κυνηγημένος Μιχάλης Πρέκας βγήκε ένοπλος και ακάλυπτος σε μπαλκόνι στην Καλογρέζα και πυροβόλησε στον αέρα. Το όπλο του ήταν στραμμένο προς τα πάνω συνεχώς. Δέχτηκε καταιγισμό πυρών και έπεσε αιμόφυρτος. Ο ένας από τους δύο μπάτσους των ΕΚΑΜ, που δολοφόνησαν τον Πρέκα, Νικόλαος Αργύρης, μετατέθηκε αργότερα στη φρουρά του Μητσοτάκη και συνελήφθη για εμπόριο όπλων. Σήμερα εικάζεται πως δουλεύει σαν σύμβουλος του δημάρχου Αγ. Βαρβάρας.14/6/1988: Ο αστυνομικός Θωμάς Μακρής δολοφονεί με το περίστροφό του τον Νίκο Παπαγγελάκη μέσα σε ουζερί, ύστερα από μεταξύ τους παρεξήγηση.19/6/1989: Ο δραπέτης Βασιλακάκης πέφτει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών στην περιοχή Πλεμενιανών Χανίων.5/11/1989: Kοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, πυροβολήθηκαν από άγνωστο, ο αστυνομικός Βασίλης Τσαλταμπασίδης, 43 χρόνων και η γυναίκα του Μαρία, 36 χρόνων. Tο έγκλημα αποδόθηκε στο «δράκο της Θράκης» και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Όμως αργότερα άνδρες της Αστυνομίας Καβάλας κατηγορήθηκαν πως έκλεψαν το κυνηγετικό όπλο και με αυτό σκότωσαν τον αστυνομικό και τη γυναίκα του στον Έβρο. Οι συγγενείς του θύματος είχαν εκφράσει υπόνοιες ότι τον δολοφόνησαν έμποροι ναρκωτικών και όχι ο «δράκος». Ο φερόμενος ως «δράκος» κατήγγειλε τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, Νίκο Καραολάνη, που έχει πλέον αποταχθεί από το σώμα λόγω της εμπλοκής σε ροζ μπαλέτα.ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1990 / Περίοδος 90-95
8/3/1990: Ο 37χρονος αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβολεί και σκοτώνει τον 15χρονο διαρρήκτη videoclub Δημήτρη Κίκερη στην Πρέβεζα. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα του videoclub που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.10/1/1991: Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ένα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα αγνώστων στοιχείων νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς».21/1/1991: Ο 25χρονος Τούρκος πρόσφυγας Σουλεϊμάν Ακιάρ συλλαμβάνεται στην Αθήνα με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Σακατεμένος από τα βασανιστήρια, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου ξεψύχησε στις 29 Ιανουαρίου.6/2/1991: Ένας Αλβανός νεκρός, έπειτα από συμπλοκή με στρατιωτική περίπολο, στο χωριό Mαυρόπουλο Ιωαννίνων.15/3/1992: Δύο 22άχρονοι Αλβανοί νεκροί από πυρά στρατιωτικής περιπόλου στις περιοχές της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων.16/5/1992: Ο αστυφύλακας Σεραφείμ Σταθογιάννης πυροβόλησε και σκότωσε τον 41χρονο Νικόλαο Σιακαπέτη, ιδιοκτήτη μπαρ, ύστερα από συμπλοκή.26/5/1992: Ένας 16άχρονος Αλβανός κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, στο Βοτονόσι, πέφτει σε χαράδρα 70 μέτρων και σκοτώνεται.9/11/1992: Ο αρχιφύλακας I. Σεϊταρίδης σκότωσε έναν Αλβανό, υποστηρίζοντας πως πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό αλλά η σφαίρα.27/12/1992: Ο αστυνομικός Δ. Γιαννόπουλος πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλβανό Σ. Γκρίνα στο Μεταξουργείο.13/4/1993: Στον Πόρο, ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος τραυματίζει βαριά τον 40χρονο σερβιτόρο Τάσο Σωτηράκη και πυροβολεί και σκοτώνει τον 26χρονο Γιάννη Τζίτζη.12/9/1993: Στη Βέροια, νεαρός Αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία προσπαθούσε να διαρρήξει δυο αυτοκίνητα, έπεσε νεκρός από σφαίρα του ανθυπαστυνόμου Αντώνη Δελλά.7/10/1993: Δύο αστυνομικοί στην Πύλο θεωρούν ότι δυο πολίτες κινούνται ύποπτα, τους κάνουν σήμα, εκείνοι δεν σταματούν και ο αστυφύλακας Γ. Καράμπελας ξαφνικά... παραπατά κι όπως υποστηρίζει, άθελά του, τραβά τη σκανδάλη. Η σφαίρα καταλήγει στο κρανίο του 33χρονου Αναστ. Κωσταράκη που μένει στον τόπο.10/1/1994: Ο 28χρονος Θοδωρής Γιάκας, κάνοντας τη νυχτερινή βόλτα του στην ερημιά του Μοσχάτου, δολοφονήθηκε από σφαίρες αστυνομικών επειδή αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του σε αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή. Δέχτηκε πισώπλατα τέσσερις σφαίρες από τον αρχιφύλακα Ευάγγελο Λαγογιάννη. Μετά τη δολοφονία το θύμα παρουσιάστηκε ως επικίνδυνος δραπέτης ψυχιατρείου, ωστόσο ο Τύπος της εποχής χαρακτήρισε το γεγονός «εν ψυχρώ δολοφονία».20/2/1994: Στο χωριό Δαλαμανάρα Ἄργους, αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε Αλβανό κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε πορτοκαλεώνα. Πλήρωμα περιπολικού που ερευνούσε για «λαθρομετανάστες» στην περιοχή, όταν είδε δύο από αυτούς να τρέχουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο ένας από τους Αλβανούς γύρισε πίσω, έβγαλε ένα μαχαίρι και όρμησε πάνω τους. Ο αστυνομικός Αντώνης Μεζίνης τράβηξε το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά στο κεφάλι τον Αλβανό, που έπεσε νεκρός.9/3/1994: Ο αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής K. Kουνουπάκης πυροβόλησε εναντίον δύο Αλβανών και σκότωσε τον ένα. Την ίδια ημέρα ο αστυφύλακας M. Tσικνάκης τραυμάτισε έναν Αλβανό. Είπε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε.25/11/1994: Ένας Αλβανός εργάτης στην Κέρκυρα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού I. Pήγα.ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1990 / Περίοδος 95 – 00
-/-/1995: O ληστής Νίκος Κασαπάκης που σκοτώνεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στο Παλαιό Ψυχικό, όταν βγήκε από το σπίτι του για να πάρει τσιγάρα από ένα περίπτερο.25/2/1995: Ο 18χρονος Αλβανός Άλμπερτ Κούκα δολοφονήθηκε στην περιοχή Κρανιές της Φλώρινας από τον αστυνομικό Σωκράτη Παπαδόπουλο. Ομάδα αστυνομικών του αποσπάσματος Ψαράδων Φλώρινας που είχε στήσει ενέδρα σε Αλβανούς «λαθρομετανάστες», όταν ο νεαρός έβγαλε -σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας- μαχαίρι. Τότε ο αστυνομικός προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Το περίστροφο του αστυνομικού, όπως αναφέρουν οι καταθέσεις των συναδέλφων του, εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα ο 18χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα στο πρόσωπο.27/2/1995: Μετά από συμπλοκή με αστυνομική περίπολο στα σύνορα, δολοφονείται ένας Αλβανός.13/3/1995: Αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο κρατούμενο στις φυλακές Ναυπλίου, Δημήτρη Νικολόπουλο όταν αυτός προσπάθησε ν' αποδράσει.2/12/1995: Ο 20χρονος Aλβανός T. Kόδρα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του αστυφύλακα Λ. Kαραγιαννίδη στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.14/1/1996: Ο 40χρονος μουσουλμάνος Λουτφή Οσμαντζέ από την Ξάνθη συνελήφθη μεθυσμένος στο Βύρωνα και μεταφέρθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το πρωί με εμετούς και πόνους στο στομάχι, δεν νοσηλεύτηκε, ο εισαγγελέας κατόπιν διατάσσει την κράτησή του και το επόμενο βράδυ τον ανακαλύπτουν νεκρό. Ο ιατροδικαστής Μ. Νόνας διαπίστωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού του και η έκθεση αυτοψίας πως έφερε ίχνη ξυλοδαρμού στο κεφάλι και το πρόσωπο.19/1/1996: Κατά τη διάρκεια επιχείρησης-«σκούπα» στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει Αλβανό μετανάστη. Το όπλο του αστυνομικού «εκπυρσοκροτεί» κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του υπόπτου.-/2/1996: Αστυνομικός δολοφονεί άγνωστη μετανάστρια.27/3/1996: Ο 37χρονος αστυφύλακας Κ. Παπαδόπουλος πυροβόλησε την 30χρονη φίλη του και μετά αυτοκτόνησε.6/4/1996: Ο 25χρονος Αποστόλης Κεραμιδάς δολοφονείται από αστυνομικούς στη Νίκαια. Το θύμα, μαζί με τον συνομήλικο φίλο του, Κώστα Κάλφα, το βράδυ της συμπλοκής ετοιμάζονταν να ληστέψουν μεγάλο σουπερμάρκετ της Νίκαιας. Περιπολικό της Άμεσης Δράσης έσπευσε στην περιοχή και καταδίωξε τους επίδοξους ληστές, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αποστόλη Κεραμιδά.26/4/1996: O 28χρονος Aλβανός B. Xίιζα χάνει τη ζωή του σε συμπλοκή με άντρες του Λιμενικού στην Κέρκυρα.14/6/1996: Ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφόνησε τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι στο χωριό Αργυροπούλι της Λάρισας, όταν αυτός έκλεψε δύο καρπούζια. Ο 58χρονος Αθανάσιος Μάτος πυροβόλησε με 32άρι περίστροφο τον 20χρονο στο στήθος.5/6/1996: Ο 26χρονος αστυφύλακας Ηρακλής Νικολόπουλος δολοφόνησε τον 37χρονο Γιώργο Φραγκογιάννη και τραυμάτισε τον Θεμιστοκλή Καλαποθαράκο, 33 χρόνων, σε νυχτερινό κέντρο του Π. Φαλήρου. «Το 'χα πάρει απόφαση εδώ και ένα χρόνο να τους πιστολίσω», είπε στους συναδέλφους του όταν συνελήφθη.Τον Φεβρουάριο του 1996 είχε λάβει αναρρωτική άδεια αορίστου διαρκείας, επειδή παρουσίασε «ψυχολογικά προβλήματα και συνεχόμενη συναισθηματική διαταραχή». Στις αρχές Νοεμβρίου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου δήλωσε πως «είχε αποστολή να καθαρίσω την κοινωνία». Η ομολογία του δεν έπεισε τους δικαστές, που τον καταδίκασαν σε ισόβια.23/6/1996: Ο αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος, 29 ετών, «συνήθης ύποπτος» στις λίστες της Αστυνομίας, βρίσκεται νεκρός κάτω από περίεργες συνθήκες στην καμπίνα 53 του πλοίου «Πήγασος».26/6/1996: Αστυφύλακας σκοτώνει τη γυναίκα του στα Ιωάννινα και αυτοκτονεί.21/10/1996: Δολοφονείται από ασφαλίτες έξω από το νοσοκομείο «Υγεία» ο καταζητούμενος Παύλος Κερεμίδης.-/10/1996: Στη Λιβαδειά αστυνομικός πυροβολεί στο ψαχνό 20 Αλβανούς τραυματίζοντας 7, από τους οποίους ο ένας θα υποκύψει αργότερα στα τραύματά του.3/11/1996: Ο Στέφανος Σαπουνάς πυροβολήθηκε και υπέστη κρίσιμο τραυματισμό από τον αστυνομικό Αθανάσιο Ζιώγα, όταν δεν σταμάτησε το αυτοκίνητό του σε αστυνομικό μπλόκο στα Άνω Λιόσια. Η σφαίρα πέρασε από το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου και έπληξε τον Στέφανο Σαπουνά στον αυχένα, αφήνοντάς τον ακαριαία παράλυτο. Το περιστατικό συνέβη κοντά σε οικισμό Ρομά στα Άνω Λιόσια και, σύμφωνα με μετέπειτα απολογία στον ανακριτή συναδέλφου του Αθανασίου Ζιώγα, που τον συνόδευε κατά το περιστατικό: «Υποθέσαμε ότι θα ήταν κάποιος αθίγγανος». Ο Στέφανος Σαπουνάς υπέκυψε στα τραύματά του περίπου πέντε μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 1997.8/11/1996: Σε μπλόκο αστυνομικών στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος του κόμβου Κατερίνης, δολοφονείται ο 24χρονος Αλβανός Γιάννης Νόκα από την Επισκοπή της Αλβανίας, από «εκπυρσοκρότηση όπλου» του 38χρονου αστυνομικού Δημήτρη Συρόπουλου.20/11/1996: Σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά, ο 32χρονος αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης σκοτώνει με αυτόματο Μ5 τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη, ο οποίος βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος. Ο Τρίμης, μολονότι του αποδίδεται κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφήνεται ελεύθερος.8/2/1997: Ο 19χρονος Αλβανός Εριόν έχασε τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου. «Ηταν ατύχημα...», θα ισχυριστεί απολογούμενος ο αστυφύλακας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μέρα εκείνη ο Ανδρεόπουλος μαζί με συναδέλφους του εντόπισαν «ύποπτο» αυτοκίνητο με πέντε Αλβανούς «λαθρομετανάστες». Ο οδηγός αντί να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών, κινήθηκε εναντίον τους. Ο Ανδρεόπουλος σημάδεψε τα πίσω λάστιχα και πυροβόλησε και η σφαίρα βρήκε τον άτυχο Αλβανό στο κεφάλι. Ο θύτης κρίθηκε αθώος τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Κοζάνης.15/4/1997: Ο αστυνόμος Στέργιος Ταγάρας δολοφονεί δύο Αλβανούς στην Καστοριά.11/5/1997: Σκοτώνεται σε ανταλλαγή πυροβολισμών Αλβανός έμπορος ναρκωτικών.20/5/1997: Ο Δημ. Tζαβέλας, με υπηρεσία σε ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, βρισκόταν στην αστυνομική φρουρά του ελληνικού προξενείου, στο Αργυρόκαστρο και έδειχνε ένα κόλπο στον υπαστυνόμο Νικ. Μαρκάκη, 33 χρόνων, με το αυτόματο MP-5. «Kάτι πήγε στραβά και έφυγε η σφαίρα». Στην απολογία του στον ανακριτή ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι το όπλο που κρατούσε δεν είχε σφαίρες.
25/5/1997: Ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος, πρώην υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, «γαζώνεται» από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδίωξαν γιατί έκλεψε από τη μαρίνα της Ζέας τη θαλαμηγό «Ναυσικά» Κύπριου επιχειρηματία.23/7/1997: Ο 33χρονος Γεώργιος Καννελόπουλος, ιδιοκτήτης καφετέριας στον Πύργο, πατέρας δύο παιδιών, αυτοκτόνησε. Στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε αναφέρει «Tα οργανωμένα κυκλώματα τοκογλυφίας, αλλά και οι αστυνομικοί που με εκβίαζαν απαιτώντας χρήματα για να μου παρέχουν προστασία, με οδήγησαν στον τάφο».3/8/1997: Ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια. Το φόνο του, ο αστυνομικός τον «πλήρωσε» με φυλακή 4,5 χρόνων.12/8/1997: Δύο Αλβανοί σκοτώθηκαν όταν το φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν «καρφώθηκε» σε κολόνα της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια καταδίωξής τους από αστυνομικούς. Κατευθύνονταν από παραμεθόρια περιοχή της Φλώρινας προς τη Θεσσαλονίκη.15/8/1997: Στρατιωτική περίπολος της 4ης Μοίρας Καταδρομέων εντόπισε ομάδα έξι ενόπλων Αλβανών να μεταφέρουν στο ελληνικό έδαφος δύο κοπάδια προβάτων. Οι Έλληνες στρατιώτες ακινητοποίησαν πέντε από τους έξι Αλβανούς και τη στιγμή που επιχειρούσαν να τους μεταφέρουν δέχθηκαν νέα επίθεση από δεύτερη ομάδα οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ. Ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αλβανός, ηλικίας 50 περίπου χρόνων.10/10/1997: Ο αστυνομικός Γιώργος Σπανούδης, πυροβόλησε με το ιδιωτικό του πιστόλι, ένα Kολτ 45άρι, και σκότωσε Αλβανό κρατούμενο - που επιχείρησε να αποδράσει - στη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες χωρίς χαρτιά, που σημειώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος δήλωσε πως «πυροβόλησε μία φορά στον αέρα, για εκφοβισμό αλλά ο κρατούμενος δεν σταμάτησε, συνέχισε να τον κυνηγά και μόλις τον έφτασε, όρμησε πάνω του. Εκείνος προσπάθησε να διαφύγει σέρνοντας τον, γαντζώθηκε πάνω του, κρατώντας το όπλο του στο χέρι. Έχασε όμως την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος και συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει». Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος.13/10/1997: Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και Αλβανών μεταναστών με ανταλλαγή πυροβολισμών και απολογισμό έναν Αλβανό νεκρό και ένα σοβαρά τραυματία, στον περιφερειακό δρόμο της Θεσσαλονίκης στο ύψος της περιοχής του Εύοσμου κοντά σε καταυλισμό Τσιγγάνων.16/12/1997: Ο 26χρονος κρατούμενος Μπεσνίκ Μπρεγκόκι δολοφονείται από φρουρό ενώ αποπειράται να αποδράσει από τις φυλακές Διαβατών.18/3/1998: Στις 18 Μαρτίου 1998 ο 29χρονος αγρότης Ιωάννης Κεχαϊτης δολοφονείται στην Καστοριά «κατά λάθος» από μεθοριακή περίπολο της ΕΛ.ΑΣ.21/3/1998: Ο 33χρονος δραπέτης Κώστας Βλαστός πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στην Καλλιθέα.2/4/1998: Νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, κατά τη διάρκεια συμπλοκής, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τσιγγάνος Άγγελος Τζελάλ. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για διαφαινόμενη συγκάλυψη φόνου και βιαιοπραγιών κατά Τσιγγάνων από αστυνομικούς έκαναν λόγο το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.20/5/1998: Νεκρή η 23χρονη Καλλιόπη Γκόγκου, από το υπηρεσιακό περίστροφο του φίλου της.28/5/1998: Ο Γιώργος Kωστίδης, από τη Θεσσαλονίκη, σκότωσε τον Iωάννη Bλάχο, από την Πάτρα, στο ξενοδοχείο «Bάλια Bίλατζ» στη Ρόδο. Οι δύο άνδρες, συνομήλικοι 21 χρόνων και σπουδαστές της Σχολής της Ελληνικής Αστυνομίας στα Γρεβενά, πραγματοποιούσαν πρακτική εξάσκηση στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου της Ρόδου.27/5/1998: Νεκρός έπεσε 30χρονος ληστής από την Καβάλα, ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Ξάνθη μετά από ληστεία σε βενζινάδικο. Ο δράστης, με το περίστροφο στο χέρι βγήκε από το βενζινάδικο, αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον Κυρέλη να σταματήσει. Αυτός όμως, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, πυροβόλησε εναντίον τους, εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά.5/6/1998: Ο 28χρονος Μπόκαρι Μπάχο πέφτει νεκρός από τα «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.15/6/1998: Δολοφονείται στα Μέγαρα από αστυνομικούς ο νεαρός Μοχάρεμ Γιέντσι από την Αλβανία.5/8/1998: Ο αστυφύλακας Σπύρος Δημητρίου συνελήφθη για τη ληστεία στη χρηματαποστολή των EΛTA Τρίπολης (που διαπράχθηκε στις 3 Μαρτίου) και κατηγορείται ότι σκότωσε και στη συνέχεια έθαψε τον συνεργό του, Αριστείδη Φώτου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από την Aκράτα, για να μην του δώσει τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει.24/9/1998: Γίνεται επίθεση της αστυνομίας σε διαμέρισμα για την «απελευθέρωση ομήρων» που κρατούσε ο Σορίν Ματέι, νεκρή η Αμαλία Γκινάκη. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1998 ο Σορίν Ματέι δολοφονείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.23/10/1998: Ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Κυριάκο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε «ύποπτος για κλοπή». «Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» χαρακτήρισε η εισαγγελέας την ενέργεια. Η δεδηλωμένη θέση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι «επρόκειτο για ατύχημα». Ο Σέρβος πρόξενος συμφώνησε εν τέλει με αυτή την εκδοχή. Ο Μπουλάτοβιτς είχε υποδειχθεί ως ύποπτος κλοπής από μια ηλικιωμένη γυναίκα, της οποίας το πορτοφόλι είχαν αρπάξει νωρίτερα άγνωστοι. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση στην οποία υποστήριζε ότι ο Μάρκο Μπουλάτοβιτς και οι συμμαθητές του είχαν «ασκήσει πίεση» στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να «εκπυρσοκροτήσει τυχαία» το πιστόλι του. Το θύμα βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε εκδρομή με το σχολείο του. Ήταν άοπλος και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια δεν είχε καν διαπράξει την κλοπή.27/10/1998: Περίεργη συναδελφική αλληλεγγύη επέδειξαν οι αστυνομικοί που απέκρυψαν θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στη Βούλα, όταν περιπολικό με οδηγό τον αστυνομικό Βασίλη Χρυσόπουλο, χτύπησε και σκότωσε τον 18χρονο μοτοσικλετιστή Γεώργιο Μαλλιαρό. Ο αστυνομικός συνελήφθη και πέρασε από το Αυτόφωρο, ωστόσο το περιστατικό δεν δόθηκε στη δημοσιότητα όπως συμβαίνει με τα θανατηφόρα τροχαία.8/11/1998: Ο αστυνομικός Παναγιώτης Τσολερίδης κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με υπόπτους σκότωσε με το ιδιωτικό του περίστροφο έναν 40χρονο Αλβανό.-/10/1998: Πεθαίνει στα κρατητήρια του Μελιγαλά ο Πολωνός Σμπόμπεκ Μιέσιτς, καθώς η αστυνομία παρά τη ρητή εντολή της γιατρού αρνήθηκε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.27/1/1999: Ο αστυνόμος Κ. Ταουλτζίδης δολοφονεί τον 23χρονο Γιάννη Μιγγίπη στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.2/2/1999: Ο Ηλίας Σούμπασης δολοφονείται στο Καλαμάκι από φύλακα τράπεζας.7/2/1999: Ο Χάρης Τεμπερεκίδης και ο Αντώνης Φρατζής δολοφονούνται από αστυνομικούς στα βουνά της Κορινθίας.14/2/1999: Σε ένοπλη συμπλοκή στην αποβάθρα του Ρίου πέφτει νεκρός ο 28χρονος Αλβανός Χιλάρ Σοκόλ από αστυνομικά πυρά και ένας άλλος τραυματίζεται.13/3/1999: Ο αστυφύλακας Αθανάσιος Καναβάς σκοτώνει τον Αλβανό Αρμπέν Βεζί στην Κοζάνη.18/3/1999: Μεταβατικά αποσπάσματα της αστυνομίας δολοφονούν τον 20χρονο Αλβανό Λάντι Πέπα στην Καστοριά.6/4/1999: Η 45χρονη Aλβανίδα Φαζίλ Ντέντα, δολοφονείται από μεθοριακή περίπολο της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα με τη Μακεδονία.20/5/1999: Νεκρός σε χαράδρα της Έδεσσας βρέθηκε ο 21χρονος Θεόδωρος Δάνης, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προσπαθούσε να κρυφτεί στην περιοχή καταδιωκόμενος για κλοπή που κατηγορείτο ότι διέπραξε.22/5/1999: Ο 29χρονος αρχιφύλακας Μανώλης Κουκουράκης κατηγορείται ότι σκότωσε την ενός μηνός λεχώνα σύζυγό του Αγγελική Ρουσόγλου. Αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ, ο ίδιος επέμενε ότι είναι αθώος και αυτοκτόνησε μήνες μετά.16/6/1999: Ο Αλβανός Αρμπέν Σούφα δολοφονείται από την αστυνομία στη Φλώρινα.10/9/1999: Ο 48χρονος αρχιφύλακας Αχιλλέας Παπαδημητρίου δολοφονεί την επίσης αστυνομικό σύζυγό του Αναστασία Ζουμπουρλή, μητέρα τριών παιδιών, τη στιγμή που αυτή έμπαινε στο σπίτι με το αυτοκίνητό της, γιατί «του μίλησε άσχημα».ΔΕΚΑΕΤΙΑ 2000
16/1/2000: Ο 24χρονος τσιγγάνος Θ. Βασιλόπουλος δολοφονείται από αστυνομικό στον Ασπρόπυργο.19/1/2000: O 20χρονος Ρουμάνος Βασίλιε Ιόν δολοφονείται από αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης.22/2/2000: O Ρουμάνος Νικολάι Γκορέα δολοφονείται από αστυνομικό στην Πετρούπολη.25/3/2000: Ο 17χρονος Νίκος Λεωνίδης, πρόσφυγας από την Τσάλκα της Γεωργίας, πέφτει νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης αθώωσε τον αστυνομικό διότι «ο αστυνομικός δέχθηκε αγκωνιά και λόγω του πόνου που αισθάνθηκε και του αιφνιδιασμού, εκπυρσοκρότησε το όπλο του που δεν είχε ασφάλεια, με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο δεξί αυτί του νεαρού».27/4/2000: Ένας ανήλικος Αλβανός κρατούμενος δολοφονείται από αστυνομικό με μια σφαίρα στον τράχηλο, κατά τη διάρκεια εξέγερσης στις Φυλακές Αυλώνας. (αμφισβητούμενο)14/5/2000: Αστυνομικός δολοφονεί στις Σέρρες 37χρονο ψυχασθενή.-/6/2000: Συνοριοφύλακες πυροβολούν και σκοτώνουν μετανάστη στον Έβρο.14/6/2000: Ο συνοριακός φρουρός Γ. Πιστόλας πυροβολεί και σκοτώνει τον 25χρονο Πακιστανό Γιοβάλ στον οικισμό Μεγάλο Δέρειο Έβρου.25/7/2000: 22χρονος μετανάστης δολοφονείται από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.27/7/2000: Λιμενικοί σκοτώνουν μετανάστη από την Τσεχία.10/8/2000: O 20χρονος Αλβανός Άγκο Εμιγκέν δολοφονείται από συνοριοφύλακες στην Ιεροπηγή Καστοριάς.20/8/2000: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Βασίλης Σαμαράς ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη, στο Μενίδι. Οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού και την επόμενη της φυλάκισης του μεταφέρεται στο νοσοκομείο των φυλακών όπου οι γιατροί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός.1/11/2000: O 23χρονος Αλβανός BledarQoshqu σκοτώθηκε στο Μοσχοχώρι Κρυσταλλοπηγής «κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών», αλλά το όπλο που φερόταν να έχει μαζί του δεν βρέθηκε ποτέ.13/2/2001: Ο 47χρονος Ρουμάνος Κονσταντίν Κατούρ πεθαίνει στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος, αφού παρά το βαρύ τραυματισμό του δεν μεταφέρθηκε ποτέ σε νοσοκομείο.20/2/2001: Ο 23χρονος Μ. Κιβωτός πεθαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού. ¨Έπασχε από καρδιά και μεσογειακή αναιμία αλλά οι εκκλήσεις του για νοσηλεία δεν εισακούστηκαν.26/3/2001: Ο Μανώλης Θεοκλήτου εγκλωβίζεται από μπάτσους σε καταδίωξη στην Κυψέλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, έστρεψε το όπλο του, ένα 38άρι περίστροφο, στον κρόταφό του και αυτοπυροβολήθηκε.29/4/2001: «Αυτοκτόνησε» στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Κω ο 38χρονος Πολωνός μετανάστης Μπουρντάκι Τ. Βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του ενώ είχε συλληφθεί γιατί μπήκε παράνομα στη χώρα και περίμενε -επί μήνες- την απέλασή του.14/7/2001: Ο αστυνομικός Αστρινός Λυρώνης παραβίασε με το περιπολικό που οδηγούσε ερυθρό σηματοδότη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Άνω Καλαμάκι και σκότωσε τους Δημήτρη Παπαδημητρίου, 18 ετών, και ο Ευάγγελο Γκόρτσα, 21 ετών, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.1/8/2001: O Τούρκος Ο. Πάζιλ δολοφονείται από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή της Κω.24/10/2001: Ο αστυνομικός Γιώργος Τυλιανάκης δολοφονεί στο Ζεφύρι τον 21χρονο τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο. Ο νεαρός δεν πειθάρχησε σε σήμα ανδρών της Άμεσης Δράσης να σταματήσει το αυτοκίνητό του για έλεγχο. «Αντιδρώντας ενστικτωδώς, ο αστυφύλακας πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον οδηγό», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Η σφαίρα κατέληξε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού του άτυχου νεαρού.21/11/2001: Ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί στην Πλατεία Αμερικής τον 20χρονο Σέντακ Σελνίκου, μετανάστη από την Αλβανία.1/12/2001: Συνοριοφύλακες πυροβολούν εναντίον δύο νεαρών Αλβανών σε παραμεθόριο χωριό της Θεσπρωτίας και ο ένας πέφτει νεκρός.24/10/2002: Ο αστυνομικός Θεόδωρος Κατσάς πυροβόλησε και σκότωσε τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμουρά στην Γλυφάδα.2/11/2002: Ένας 32χρονος Αλβανός, σκοτώνεται από συνοριοφύλακες στην Καστοριά.7/5/2003: Ο 25χρονος Αριστείδη Νεοφώτιστου και ο 37χρονος Χρήστος Μαυρογιώργος οδηγούνται στο αστυνομικό τµήµα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο 25χρονος βγήκε από το τμήμα νεκρός, με σπασμένη μύτη, γεμάτος μώλωπες και κακώσεις.11/5/2003: Σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, σκοτώθηκε ο 27χρονος Αλβανός Αντριατίκ Βέσο.23/9/2003: Ο 18χρονος Αλβανός Βούλνετ Μπίτιτσι τραυματίζεται θανάσιμα από Έλληνα συνοριοφύλακα όταν προσπάθησε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Ιεροπηγή Καστοριάς.9/12/2003: Νεκρός από σφαίρες ειδικών φρουρών έπεσε στο Ηράκλειο ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης. Οι δύο ειδικοί φρουροί και ο επικεφαλής αρχιφύλακας που μετείχαν στο μπλόκο έξω από το χωριό Γωνιές ομολόγησαν ότι πυροβόλησαν και οι τρεις εναντίον του αγροτικού αυτοκινήτου, επειδή ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν.13/1/2004: Ο 42χρονος Μοχάμετ Χαμούτ πεθαίνει από «παθολογικά αίτια» ενώ κρατούνταν από την Αστυνομία Ρεθύμνου, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης και ξυλοδαρμού -σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.21/1/2004: Ο 28χρονος αρχιφύλακας Ευθύμιος Ευθυμίου στα Πατήσια δολοφονεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο την 22χρονη φίλη του Βασιλική Μουστάκα και μετά αυτοκτονεί. Στο σημείωμά του έγραψε ότι τη σκότωσε για «να μη την πάρει άλλος».11/3/2004: Αλβανός πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στα Σεπόλια.13/3/2004: Πέθανε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Βύρωνα όπου εκρατείτο για να απελαθεί o 36χρονος Πολωνός Γιαντέους Κότσεβα.11/8/2004: Ο36χρονος Λουάν Μπερντελίμα θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ βαρύτατα τραυματισμένος, σχεδόν ετοιμοθάνατος και θα χάσει τη μάχη με τη ζωή στις 25 Αυγούστου. Χτυπήθηκε αναίτια από έναν πολίτη και από έναν ακόμα που φορούσε διακριτικά της αστυνομίας - αλεξίσφαιρο γιλέκο με γραμμένη τη λέξη Police, μπλε μπλούζα όμοια με εκείνη των αστυνομικών, σήμα στο μανίκι του παρόμοιο με εκείνο της αστυνομίας.23/8/2004: Δόκιμος αστυφύλακας σκοτώνει κατά λάθος μόνιμο οπλίτη του στρατού στο Μετόχι της Πάρνηθας. Ο αστυφύλακας και ο στρατιώτης περιεργάζονταν τα όπλα τους και κάποια στιγμή το 38άρι περίστροφο, που είχε ο δόκιμος αστυφύλακας εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να βρει τον στρατιώτη στο κεφάλι.31/8/2004: Ο 25χρονος Αναστάσιος Τσεχελίδη δολοφονήθηκε σε αγροτική περιοχή στην Αριδαία Πέλλας από 40χρονο αστυνομικό που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν.16/9/2004: Ο 26χρονος Αλβανός Κάρο Γιάνι δολοφονείται από τον 30χρονο κελευστή του Λιμενικού Μάρκος I. Λογοθέτη, όταν προσπάθησε να διαρρήξει το σπίτι του δεύτερου.26/2/2005: Ο αστυνομικός Άγγελος Κράδαρης στον Αλμυρό Βόλου δολοφονεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τη σύζυγό του Ζωή Ντόντου και την πεθερά του μπροστά στο 7 μηνών αγοράκι που θα υιοθετούσαν.11/4/2005: Νιγηριανός μετανάστης βρέθηκε νεκρός μέσα στο αστυνομικό τμήμα στη Λαμία. Ο δολοφονημένος μετανάστης θάφτηκε χωρίς να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.25/6/2005: Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Πτολεμαΐδας σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γ.Α. με συνεπιβάτη τον Βασίλη Καραλευθέρη. Μετά από έλεγχο οι αστυνομικοί βρήκαν σβησμένα τσιγάρα με χασίς στο τασάκι και λίγα γραμμάρια σε πλαστικό τσαντάκι μέσα στη θήκη του αυτοκινήτου. Οδηγήθηκαν και κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας. Ο 36χρονος Βασίλης βρέθηκε καμμένος στο κελί του με τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες.2/11/2005: Πέφτει νεκρός ο Αλβανός Φεστίμ ή Κρίστο Γκούμα ή Λικάζ ηλικίας 26 ή 24 χρόνων, από πυροβολισμούς ασφαλιτών ύστερα από έφοδο σε σπίτι στους Αμπελόκηπους. Ο νεαρός ήταν σεσημασμένος για ληστείες και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών «με σκοπό να τους εξουδετερώσει» και «οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς». Ωστόσο, η εικόνα για τις συνθήκες της ένοπλης συμπλοκής παραμένει συγκεχυμένη. Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα καθώς για την υπόθεση προέκυψαν σοβαρά ερωτηματικά.14/11/2005: Αυτοκίνητο δε σταματάει σε σήμα της αστυνομίας στα σύνορα των Νομών Πρεβέζης και Ιωαννίνων και ξεκινάει καταδίωξη. Το αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε πινακίδες σήμανσης και ο συνοδηγός του οχήματος σκοτώνεται.29/11/2005: Νεκρός ο 60χρονος ληστής και δραπέτης ισοβίτης Ιωάννης Έλλισον ύστερα από καταδίωξη μετά από ληστεία.3/2/2006: Ο συνταξιούχος 58χρονος αστυνομικός Α. Αγγελίδης δολοφονεί στη Βέροια με καραμπίνα τη 45χρονη σύζυγό του και μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, τα οποία είπαν ότι πάντα ήταν βίαιος και χτυπούσε τη μητέρα τους.5/2/2006: Μετανάστης από το Ιράν βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.13/2/2006: Ένας 21χρονος Αφγανός πρόσφυγας που συμμετέχει σε επεισόδιο στο λιμάνι της Πάτρας πέφτει νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ ένας 15χρονος κακοποιείται σοβαρά από το λιμενικό.-/9/2006: Οι ελληνικές αρχές κατηγορούνται ότι έριξαν στη θάλασσα περίπου σαράντα μετανάστες χωρίς χαρτιά, από τους οποίους Τούρκοι λιμενικοί περισυνέλεξαν στα ανοιχτά του Καράμπουρουν της Σμύρνης έξι πτώματα και 31 διασωθέντες.20/11/2006: Ένας μετανάστης από το Μαγκρέμπ προσάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Κρατείται μέχρι την επομένη. Επιστρέφει σπίτι του με εμφανή σημάδια κακοποίησης. Πέφτει να κοιμηθεί και το πρωί κείτεται νεκρός στο κρεβάτι του.27/12/2006: Δολοφονείται ένας 35χρονος από αστυνομικούς, όταν επιχείρησε με άλλα πέντε άτομα να αφαιρέσει μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις αντλιοστασίου του Τοπικού Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων στην αγροτική περιοχή Καλαμπάκι Δράμας.11/2/2007: Δολοφονείται 32χρονος στο Μαρούσι από άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Νωρίτερα είχε μπει στα Everest και πήρε 200 ευρώ από το ταμείο. Στην προσπάθεια του να διαφύγει δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι. Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ο 32χρονος θα πυροβολούσε τον συνάδελφο του , αλλά δεν βρέθηκε όπλο στο σημείο.28/3/2007: O 16χρονος Πολωνός Ματιέα Ντ, κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνας, αυτοκτονεί στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Είχε φυλακιστεί για την κατοχή τριών γραμμαρίων χασίς.15/4/2007: Βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Ιλίου ο 20χρονος Αλβανός μετανάστης Λεωνίδας Κ., όπου κρατούνταν.15/8/2007: Ένας 48χρονος που δέχθηκε πυρά από άνδρες του Λιμενικού πέθανε μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο και αφού υπέστη έμφραγμα.18/8/2007: Ο Τόνυ Ονούοχα, μετανάστης από τη Νιγηρία και μικροπωλητής CD, βρέθηκε νεκρός στην Καλαμαριά μετά από καταδίωξη δύο αντρών της ασφάλειας.19/9/2007: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες - όλοι μετανάστες από την Αλβανία - είναι το αποτέλεσμα φοβερού τροχαίου στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στην περιοχή του Καλοχωρίου.7/11/2007: 29χρονος συνοριοφύλακας πυροβόλησε και σκότωσε έναν από τους έντεκα Αλβανούς που είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα, ο οποίος δε σταμάτησε σε έλεγχο και τράπηκε σε φυγή σε αγροτική περιοχή στο δημοτικό διαμέρισμα Λεβαίας του Δήμου Φιλώτα στη Φλώρινα.8/11/2007: Δολοφονείται ο 45 χρονος Ίλμι Λατές, πατέρας 5 παιδιών, λίγο έξω από το χωριό Λεβαία, όταν εντοπίστηκε από μπλόκο της συνοριοφυλακής και πυροβολήθηκε πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής.14/11/2007: Κλεμμένο φορτηγό που μεταφέρει 12 Αλβανούς δεν σταματάει σε σήμα των δυνάμεων Ασφαλείας στα όρια των νομών Πρέβεζας- Ιωαννίνων. Αρχίζει καταδίωξη με αποτέλεσμα ένα νεκρό Αλβανό.21/1/2008: 42χρόνος ομογενής από την Γεωργία, πέφτει νεκρός από τις σφαίρες ειδικού φρουρού μετά από ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα Σεπόλια. Ο ειδικός φρουρός ήταν εκτός υπηρεσίας.22/2/2008: Δολοφονείται από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ο Σουδανός Abdulkarim Yahia Idris στην περιοχή της Ομόνοιας. Ο Σουδανός ξυλοκοπήθηκε βάναυσα όταν τον συνέλαβαν, ενώ οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι «προσπάθησαν να τον βοηθήσουν όταν κατάλαβαν ότι πνιγόταν».12/3/2008: Νεκρός οδηγός κλεμμένου αυτοκινήτου στην στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ύστερα από καταδίωξη.6/5/2008: Θανάσιμος τραυματισμός νεαρού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο δουλέμπορου το οποίο καταδίωκαν αστυνομικοί και το άφησαν να μπει σε κατοικημένη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.6/5/2008: Τραγικό θάνατο βρήκε ένας από τους τέσσερις επιβάτες αυτοκινήτου που καταδίωκε η αστυνομία στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Καβάλας11/5/2008: Ομάδα ειδικών φρουρών δολοφονεί και αφήνει νεκρό στον δρόμο τον 24χρονο Νίκο Σεκελλίων στο κέντρο της Αθήνας.1/6/2008: Πεθαίνει η Μαρία Κουλούρη τέσσερις μέρες μετά τον κρίσιμο τραυματισμό της στις οδομαχίες της Λευκίμμης, όταν 16χρονος οδηγός μηχανής που δέχτηκε χτυπήματα από άνδρα των ΜΑΤ έχασε τον έλεγχο και έπεσε επάνω της.23/6/2008: Όταν δικαστικός επιμελητής παρέδωσε ένταλμα έξωσης στη Νέα Μάκρη, ο 68χρονος ενοικιαστής πυροβόλησε και σκότωσε τον 60χρονο εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.13/8/2008: Νεκρός 37χρονος έμπορος ναρκωτικών, από πυρά που δέχτηκε από αστυνομικό όταν προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο.7/10/2008: Σε μπλόκο των Ο.Π.Κ.Ε στον Αλμυρό Βόλου έγινε καταδίωξη αυτοκινήτου που δε σταμάτησε για έλεγχο. Το Ι.Χ. ακινητοποιείται, οι επιβαίνοντες προσπαθούν να διαφύγουν πεζοί και οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ. Σκοτώνουν έναν από τους επιβαίνοντες με σφαίρα στο κεφάλι με την πρόφαση πως οπλοφορούσαν, αλλά στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες μόνο από τα όπλα των Ο.Π.Κ.Ε.26/10/2008: Δολοφονείται ο μετανάστης Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ μετά από βάρβαρη καταδίωξη αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίζονται σοβαρά.6/12/2008: Ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Ο θάνατός του υπήρξε η αφορμή για μια σειρά πρωτοφανών πολλαπλών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομικής βίας σε πόλεις όλης της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.3/1/2009: Σκοτώθηκε ο Χουσεΐν Ζαχιντούλ 24 χρονών από το Μπαγκλαντές κοντά στο τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Την ίδια ώρα καταγγέλλεται ξυλοδαρμός και καταδίωξη εκατοντάδων προσφύγων από την αστυνομία έξω από το τμήμα. Ο Χουσεΐν έπεσε στο ίδιο ακριβώς χαντάκι όπου είχε χάσει τη ζωή του ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ έπειτα από επίθεση της αστυνομίας και καταδίωξη των συγκεντρωμένων.15/2/2009: 23χρονος Αφγανός βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στις τουαλέτες του αστυνομικού τμήματος Ελληνικού. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου διαπιστώνεται ο θάνατος του.


ta thumata einai polla kai apo ths dyo meries kai tha ginoyn pio polla !!! ayto prepei na labei na telos!!! dyskolo giati den yparxei koinonia xoris bia!!!

σε αυτήν την Χώρα η Φασίστας είσαι η αντιεξουσιαστής κάνεις ό,τι θέλεις! ...


«Δεκαπεντάχρονοι χρυσαυγίτες φυλούν τα βράδια την παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα, τραγουδώντας: Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών». Την συγκεκριμένη μαρτυρία της Μαρίνα Βήχου, κατοίκου του Άγιου Παντελεήμονα, φιλοξενεί η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».


o ypourgos prostasias toy politi poy einai??????


akoma.. Είκοσι εννέα άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο των ταυτόχρονων συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματίσει ακροδεξιές ομάδες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία της Νομαρχιακής Συμβούλου Αθηνών της ΝΔ, Χριστίνας Σιδέρη, ανάμεσα στους


o kyrios samaras ti exei na mas pei gia ayto????


Το βράδυ του Σαββάτου, κι ενώ στο κέντρο της Αθήνας αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις, περιπολικό της Αστυνομίας εντόπισε ύποπτες κινήσεις ενός τζιπ με δυο επιβαίνοντες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Οι επιβαίνοντες στο όχημα, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του περιπολικού σταμάτησαν έξω από καφετέρια και ο συνοδηγός του οχήματος μπήκε στο κατάστημα.
Από την έρευνα των αστυνομικών στην τουαλέτα της καφετέριας εντοπίστηκε ένα όπλο 9mm «Ζάσταβα», με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το οποίο ο συνοδηγός του τζιπ είχε κρύψει στον κάδο απορριμμάτων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πιστόλι του το είχε δώσει ο οδηγός του οχήματος. Οι άντρες της Αστυνομίας ερεύνησαν στη συνέχεια το όχημα των υπόπτων όπου και εντόπισαν έντυπο προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Το πρωί της Κυριακής, παρουσία εισαγγελέα, διεξάχθηκε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Σωκράτους 48 στην Αθήνα, καθώς και στις οικίες των δύο συλληφθέντων


ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής


Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιείται έρευνα στα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το όνομα του υποψήφιου βουλευτή είχε εμπλακεί στην απόπειρα δολοφονίας δύο ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στη Λ. Συγγρού. Συγκεκριμένα, το μέλος και υποψήφιος για την Χρυσή Αυγή, είχε δώσει όπλο σε άλλο άτομο, ο οποίος αντί 30.000 ευρώ θα σκότωνε τους δυο ιδιοκτήτες για λογαριασμό του δολοφονημένου Μπάμπη Λαζαρίδη.


mpravo sthn asfaleia poy ekane thn ereyna!!!!