Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ .







ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη και της Village. Με «ψυχή βαθιά» η κινηματογραφική ματιά του μεγάλου σκηνοθέτη θα στραφεί στην πιο δραματική πτυχή της ιστορίας του τόπου μας. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στην Καστοριά στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η ταινία θα βγει στις αίθουσες το 2009. Την «Ψυχή Βαθιά» τιμά ο μεγάλος μας ηθοποιός Θανάσης Βέγγος συμμετέχοντας μ ένα χαρακτηριστικό ρόλο. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Γεώργιος Σιμεωνίδης






αδελφοκτόνο πόλεμο. Οι μικρές ιστορίες του καθενός γράφονται στις μάχες που φουντώνουν στα υψώματα. Γράφονται σε συσκέψεις επιτελών, σε τελετές με παράσημα και τραγούδια, σε αίθουσες στρατοδικείων και τόπους εκτελέσεων. Η κινηματογραφική "ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ" θα μετρήσει πολλούς νεκρούς και από τις δύο πλευρές των χαρακωμάτων. Η "ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ" είναι φόρος τιμής στα σπαταλημένα νιάτα και στις δύο πλευρές του λόφου, κατάθεση μνήμης και σεβασμού για τα χιλιάδες ανώνυμα θύματα ενός



Ο ΑΠΛΟΣ, Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ, Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ ΤΗΝ «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑΙΝΙΑ






kai opos leei kai o boylgarhs kanena apo ta dyo komata ( aristera , dexia ) den eipe pote mia sygnwmh.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πορεία διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια. Αστυνομική κτηνωδία .Θόδωρος Αγγελόπουλος.







Πορεία διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια






Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Εξαρχείων. Οι συμμετέχοντες διαμαρτύρονται για την αστυνομοκρατία των τελευταίων ημερών. Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία.
κάτοικοι των Εξαρχείων αλλά και άτομα που μπορεί να μην κατοικούν αλλά ζουν στα Εξάρχεια, ένωσαν τις φωνές τους και πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στα στενά της περιοχής. Παράλληλα, σήμερα έγινε και νέα επιχείρηση-σκούπα, με τη συμμετοχή 150 αστυνομικών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 5 ακόμα προσαγωγές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι καμία περιοχή της Αττικής δεν θα αποτελεί άβατο.






Αστυνομική κτηνωδία






Περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας σημειώθηκε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, στη Νίκαια, με θύμα έναν 25χρονο μετανάστη, ο οποίος χτες υπέκυψε στα τραύματά του. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», μίλησε για τα γεγονότα που οδήγησαν τον πακιστανό Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ στον θάνατο



Στις 26 Σεπτέμβρη, 01.30 το βράδυ, 15 αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού μετανάστη Ηλιουπόλεως 82, στη Νίκαια, φωνάζοντας και ξυλοκοπώντας τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του. Οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι τον έβγαλαν σερνόμενο, σχεδόν λιπόθυμο, έξω από το σπίτι του με αποτέλεσμα το κεφάλι να χτυπάει στα σκαλοπάτια. Εναντίον του υπήρχε κατηγορία για ξυλοδαρμό ανηλίκου. Μεταφέρθηκε στο ΑΤ Νικαίας, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο βασανιστηρίων. Ο Καμράν κρατήθηκε δύο μέρες στο τμήμα, και καθώς οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν με τον μηνυτή να τις αποσύρει, αφέθηκε ελεύθερος για να περιγράψει ο ίδιος στην οικογένεια του, τις φρικιαστικές στιγμές που βίωσε. «Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον χτυπούσαν με ρόπαλα, ενώ στη συνέχεια του έκαναν ηλεκτροσόκ, με καλώδια στα χέρια και στα γόνατα», μαρτυράει η οικογένεια του Καμράν. Τόσο η οικογένεια όσο και οι γείτονες γνώριζαν την κακοποίηση που υπέστη ο Καμράν. Ο φόβος τον κράτησε μακριά από το νοσοκομείο καθώς ο Καμράν δεν είχε χαρτιά. Η αστυνομία προσπάθησε να συγκαλύψει το περιστατικό. Ο αδερφός του Καμράν, πιέστηκε και παραπλανήθηκε ώστε να καταθέσει ότι ο αδερφός του δεν έφερε μώλωπες όταν αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα. Αύριο (Κυριακή 11/10), στις 16:00 στο σπίτι του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, Ηλιουπόλεως 82 στη Νίκαια, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη-διαμαρτυρία από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».






Θόδωρος Αγγελόπουλος






Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην ιταλική εφημερίδα, Il Fatto Quotidiano, δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποιημένος: «Η είδηση ότι έγινε παρελθόν η χειρότερη κυβέρνηση που, προσωπικά, μπορώ να θυμηθώ, είναι σίγουρα θετική. Πέρα από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, ήταν μια ανάξια κυβέρνηση που ανάγκασε τη χώρα να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή»






Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Αντώνης Καφετζόπουλος Ακαδημία Πλάτωνος


η ιστορία ενός Ελληνα ψιλικατζή (Αντώνης Καφετζόπουλος), που μένει σε υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας και ζει μια ζωή που δεν του πολυαρέσει. Είναι χωρισμένος, έχει ψιλοπαρατήσει το μαγαζί του και φροντίζει τη μητέρα του (Τιτίκα Τσιριγκούλη) που έχει πάθει εγκεφαλικό. Αυτός και οι φίλοι του πάσχουν από ξενοφοβία και κοιτούν με στραβό μάτι τους Κινέζους και τους Αλβανούς εργάτες της γειτονιάς. Φανταστείτε τι παθαίνει όταν ανακαλύπτει ότι ο Αλβανός εργάτης, Μαρενγκλέν (Αναστάς Κόζντινε), είναι αδερφός του!


h tainia toy Φίλιππου Τσίτου einai h proth apo thn ellada poy kerdise sto festibal lokarno. to kalhtero einai otan paei brei ton patera toy sthn albania. megalo antiratsistiko mathhma kai o kafetzopoylos einai theos.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αντίχριστος


Προσπαθώντας να συνέλθουν από τον χαμό του μικρού τους παιδιού, ένας ψυχίατρος και η συναισθηματικά εύθραυστη γυναίκα του ταξιδεύουν σε απομονωμένη κατοικία τους στο δάσος, όπου έρχονται αντιμέτωποι ο καθένας με τους δαίμονες του άλλου.

h tainia kapoy xanei otan ths kobei ta organa poy exei anamesa sta podia o ntafoe ths gkensmpoyrk aopo koyltoyra o trier to gyrise se koyltoyra toy koloy exei pei oti exei kai psixologika exo barethei ths tainia poy ayto poy deixnei einai sex kai bia gia na ginei kalh.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας


Τις πόρτες του νέου της "σπιτιού" ανοίγει από τις 9 Οκτωβρίου η Ταινιοθήκη της Ελλάδας στο κοινό και τους έλληνες σινεφίλ. Η Ταινιοθήκη θα στεγαστεί στον χώρο που παλιά βρισκόταν ο κινηματογράφος "Λαΐς", στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό και διαθέτει δύο σύγχρονες αίθουσες προβολών, 200 και 60 θέσεων, καθώς και θερινό κινηματογράφο 250 θέσεων. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται επίσης Μουσείο Κινηματογράφου, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο οπτικοακουστικών, οπτικοακουστικά αρχεία, δύο φουαγιέ, κυλικείο και πωλητήριο.
Η Ταινιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια μεγάλη συλλογή ελληνικών και ξένων ταινιών σε μορφή VΗS και DVD που όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να δουν σε κατάλληλα διαμορφωμένες θέσεις.
Στη βιβλιοθήκη της Ταινιοθήκης πρόσβαση έχουν μαθητές, σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών, ερευνητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και περιλαμβάνει: 2.500 τίτλους βιβλίων, 6.000 κινηματογραφικά περιοδικά, αρχείο με 15.000 αυθεντικές φωτογραφίες από τον ελληνικό και 25.000 από τον ξένο κινηματογράφο, 800 αρνητικά φωτογραφιών ελληνικών και ξένων, 2.600 αφίσες ελληνικών και 1.500 ξένων ταινιών και μια συλλογή από 40.000 προγράμματα, καταλόγους, αποκόμματα εφημερίδων και σπάνια σενάρια ταινιών.
Η Ταινιοθήκη κάνει "πρεμιέρα" στις 9 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής των εγκαινίων (δηλαδή μέχρι τις 11 Οκτωβρίου) οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια μοναδική παράσταση Μαγικού Φανού (πρόκειται για μια μηχανή προβολής του 19ου αιώνα που προηγήθηκε του κινηματογράφου).
Η παράσταση θα δοθεί στην κεντρική αίθουσα της Ταινιοθήκης, ενώ το κοινό θα έχει δυνατότητα να δει και σπάνιες διαφάνειες, γυάλινες, ζωγραφισμένες και χαραγμένες.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης γιορτής των εγκαινίων, θα προβληθεί η αποκατεστημένη κόπια της "Φόνισσας" του Κώστα Φέρρη, ενώ κατά τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής θα προβληθούν και άλλες αποκατεστημένες κόπιες ελληνικών και ξένων ταινιών.
Μετά τα εγκαίνια, από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Ταινιοθήκη θα διοργανώσει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου. Ανάμεσα στα αφιερώματα που θα προβληθούν ξεχωρίζουν: στον Βρετανό κινηματογραφιστή Κεν ΜακΜιούλεν, στις άγνωστες Ιταλίδες ντίβες του βωβού σινεμά, στη Γαλλίδα ηθοποιό Ντελιφέν Σέιρινγκ, καθώς και στον Βρετανό κινηματογραφιστή Τζον Σμιθ.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας Μερσέδες Σόσα


«Έφυγε» σήμερα σε ηλικία 74 ετών η Μερσέδες Σόσα, η τραγουδίστρια από την Αργεντινή που αγωνίστηκε ενάντια στους δικτάτορες της Νότιας Αμερικής και έγινε σύμβολο της σύγχρονης λατινοαμερικάνικης μουσικής. Την αποκαλούσαν και «φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας» για τους αγώνες της υπέρ της πολιτικής ελευθερίας και των λιγότερο προνομιούχων.Η γνωστή τραγουδίστρια νοσηλευόταν εδώ και 11 ημέρες σε κλινική του Μπουένος Άιρες με προβλήματα στα νεφρά.Η σορός της θα μεταφερθεί στην Εθνοσυνέλευση όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η Σόσα και ο πρώτος της σύζυγος, Manuel Oscar Matus, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα nueva canción στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ‘60. Το πρώτο της άλμπουμ που έγινε γνωστό ήταν μία συλλογή από αργεντίνικα φολκ τραγούδια και κυκλοφόρησε με τον τίτλο Canciones con Fundamento. Οι θαυμαστές της την αποκαλούσαν «Νέγρα» εξαιτίας των μακριών μαύρων μαλλιών της. Στα νιάτα της ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια του Περόν και αγωνιζόταν υπέρ της πολιτικής ελευθερίας. Το 1976 έρχεται η στρατιωτική δικτατορία του Jorge Videla στην Αργεντινή. Σε μία συναυλία στη La Plata το 1979, η Σόσα συνελήφθη επί σκηνής, μαζί με πολλά άλλα άτομα από το κοινό, και εξορίστηκε. Έζησε αρχικά στο Παρίσι και στη συνέχεια στη Μαδρίτη. Επέστρεψε στην Αργεντινή μόλις το 1982, αρκετούς μήνες αφότου είχε διαλυθεί το καθεστώς του Videla. Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς μουσικούς, όπως οι Luciano Pavarotti, Sting, Lucio Dalla, Nana Mouskouri, Joan Baez, Andrea Bocelli, Silvio Rodríguez, Pablo Milanés, Milton Nascimento, Caetano Veloso, Chico Buarque, Gal Costa, Gian Marco, Konstantin Wecker, Lourdes Pérez, Nilda Fernández, Pata Negra, David Broza, Franco Battiato, Luz Casal, Ismael Serrano, Shakira και Charly Garcia. «Η Νέγρα» κέρδισε το βραβείο Latin Grammy για το καλύτερο φολκ άλμπουμ το 2000 ("Misa Criolla"), 2003 ("Acústico") και το 2006 ("Corazón Libre"), καθώς και πολλά άλλα διεθνή βραβεία. Η σύνθεσή της Balderrama ακούγεται στην ταινία του 2008 «Τσε», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Benicio Del Toro. Επίσης, ήταν πρέσβειρα καλής θέλησης της UNESCO στη Λατινική Αμερική και Καραϊβική.


Δισκογραφία * La voz de la zafra (1959) * Canciones con fundamento (1965) * Yo no canto por cantar (1966) * Hermano (1966) * Para cantarle a mi gente (1967) * Con sabor a Mercedes Sosa (1968) * Mujeres argentinas (1969) * Navidad con Mercedes Sosa (1970) * El grito de la tierra (1970) * Homenaje a Violeta Parra (1971) * Hasta la victoria (1972) * Cantata sudamericana (1972) * Traigo un pueblo en mi voz (1973) * Niño de mañana (1975) * A que florezca mi pueblo (1975) * En dirección del viento (1976) * O cio da terra (1977) * Mercedes Sosa interpreta a Atahualpa Yupanqui (1977) * Si se calla el cantor (1977) * Serenata para la tierra de uno (1979) * A quién doy (1980) * Gravado ao vivo no Brasil (1980) * Mercedes Sosa en Argentina (1982) * Mercedes Sosa (1983) * Como un pájaro libre (1983) * Recital (1983) * ¿Será posible el sur? (1984) * Vengo a ofrecer mi corazón (1985) * Corazón americano (1985) (with Milton Nascimento and León Gieco) * Mercedes Sosa ´86 (1986) * Mercedes Sosa ´87 (1987) * Amigos míos (1988) * En vivo en Europa (1990) * De mí (1991) * 30 años (1993) * Sino (1993) * Gestos de amor (1994) * Live in Argentina (1994) * Live in Europe (1994) * Sera Posible El Sur (1994) * Vivir (1994) * Oro (1995) * Escondido en mi país (1996) * Gracias a la Vida (1996) * Alta fidelidad (1997) (with Charly García) * Coleccion Mi Historia (1997) * Al despertar (1998) * Misa criolla (1999) * Serie Millennium 21 (1999) * La Negra (2000) * Acústico (2002) * Grandes Exitos, Vols. 1 & 2 (2002) * 40 Obras Fundamentales (2003) * Argentina quiere cantar (2003) (with Víctor Heredia and León Gieco) * Voz Y Sentimiento (2003) * Corazón libre (2005) * Éxitos Eternos (2005) * La Historia del Folklore (2007) * Cantora 1 (2009) * Cantora 2 (2009)

Φασμπίντερ


Το ανέβασμα του έργου του Rainer Werner Fassbinder "Der Müll, die Stadt und der Tod" που είχε πυρποληθεί στο παρελθόν από την εβραϊκή κοινότητα ως αντισημιτικό, ανεβαίνει αυτή την Πέμπτη στο Mülheim's Theater an der Ruhr. Κατά την πρώτη απόπειρα να ανέβει το έργο, πολλοί το είδαν σαν μία προσπάθεια να σχετικοποιηθεί το βάρος των εγκλημάτων των Ναζί και διαδηλωτές μέσα από το κοινό εμπόδισαν την παράσταση. Το 1998 κατά τη δεύτερη προσπάθεια στο Βερολίνο, η παράσταση ακυρώθηκε μετά από την άρνηση του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας να συνεργασθούν κάνοντας έντονο πόλεμο μέσω της τηλεόρασης και του τύπου. Ο Michael Rubinstein, πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας, δήλωσε στη SPIEGEL ONLINE ότι «Αυτό το έργο χρησιμοποιεί αντισημιτικά κλισέ και ότι οι αντισημιτικές του κορώνες παραμένουν οι ίδιες όπως 20 χρόνια πριν». Το έργο, το οποίο γράφτηκε το 1975 και βασίστηκε στο βιβλίο του Γερμανού μυθιστοριογράφου Gerhard Zwerenz, θα παρουσιασθεί μαζί με δύο άλλα έργα του Φασμπίντερ. Σκηνοθέτης είναι ο Roberto Ciulli. Ως θέμα του έχει την ιστορία ενός πλούσιου Εβραίου μεγιστάνα ακινήτων ο οποίος αγοράζει περιουσίες και τις πουλάει με κέρδος. Ένα διφορούμενο κομμάτι του έργου είναι η στιγμή που παραπονείται ένας ανταγωνιστής του Εβραίου λέγοντας: ο Εβραίος μας πίνει το αίμα, επειδή είναι Εβραίος και εμείς είμαστε οι ένοχοι; Εάν είχε μείνει εκεί απ’όπου ήρθε, θα κοιμόμουν καλύτερα το βράδυ». Ο ίδιος ο Φασμπίντερ, Γερμανός σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός και συγγραφέας, είχε δηλώσει το 1976 ότι οι κατηγορίες για αντισημιτισμό δεν αντανακλούν τις απόψεις του. Ο Helmut Schäfer θεατρικός σύμβουλος του έργου είπε στη SPIEGEL ONLINE ότι «το έργο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των άλλων δυο και ότι αντανακλά την γερμανική πραγματικότητα της εποχής». Παρ’όλες τις ενστάσεις της η εβραϊκή κοινότητα δεν σκοπεύει να παρεμποδίσει την παράσταση της Πέμπτης της οποίας τα εισιτήρια είναι προπωλημένα.

Ίρβινγκ Πεν


Ο Αμερικανός φωτογράφος Ίρβινγκ Πεν πέθανε σε ηλικία 92 ετών. Το έργο του Πεν χαρακτηρίστηκε από ένα συνδυασμό κομψότητας με μινιμαλισμό και οι φωτογραφίες του περιλαμβάνουν αισθησιακά πορτρέτα διασημοτήτων όπως η Μαρλέν Ντίτριχ, κοντινές φωτογραφίες από αποτσίγαρα και από άλλα αντικείμενα πεταμένα στο δρόμο.Ο Πεν έγινε διάσημος και για τις φωτογραφίες ιθαγενών απ΄όλο τον κόσμο. Έργα του φιλοξενήθηκαν σε μεγάλες αίθουσες τέχνης και μουσεία, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και η αμερικανική Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσινγκτον.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΡΧΙΑ ths Χρυσής Αυγή κατά νεαρής κοπέλας




Περίπου 10 μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν προεκλογικό υλικό στο σταθμό του μετρό «Κατεχάκη» επιτέθηκαν στη Σοφία Παπάζογλου, επειδή πέταξε την εφημερίδα που της έδωσαν. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με τραύματα στο πρόσωπο. Η Χρυσή Αυγή ωστόσο, αρνείται με ανακοίνωσή της ότι μέλη της ευθύνονται για την επίθεση. Η Σ. Παπάζογλου κατέβαινε τις σκάλες του μετρό, όταν περίπου 10 άτομα την πλησίασαν για να της δώσουν προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής. Πήρε τα φυλλάδια, και στη συνέχεια τα πέταξε στα σκουπίδια. Η κίνηση εκνεύρισε τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να της επιτεθούν και να την χτυπήσουν στο πρόσωπο. Παράλληλα, την έβριζαν και της έριξαν καυστικό σπρέι στα μάτια και στο πρόσωπο, εξαιτίας του οποίου δεν μπορούσε να αναπνεύσει και να δει. Οι υπάλληλοι του μετρό, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, κάλεσαν ασθενοφόρο και η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων. Από δικούς της ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενημερωθήκαμε ότι προς το παρόν οι γιατροί δεν τους έχουν εξηγήσει ακόμα ποια ακριβώς είναι η κατάστασή της, αλλά «δεν υπάρχει εμφανές πρόβλημα. Τα μάτια της όμως είναι πρησμένα και έχει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο». Η αστυνομία βρίσκεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο και η νεαρή κοπέλα δίνει κατάθεση για το περιστατικό. Σημειώνεται πάντως ότι η Χρυσή Αυγή αρνείται με ανακοίνωσή της ότι μέλη της ευθύνονται για την επίθεση. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: O σταθμός των ΜΚΟ που στηρίζει τους Οικολόγους Πράσινους του Τρεμόπουλου και ο οποίος μετέδωσε το 5λεπτο της Χρυσής Αυγής, παραβιάζοντας κάθε νόμο στις 4.30 το πρωί! Μεταδίδει ότι Χρυσαυγίτες κτύπησαν γυναίκα που ήταν… “ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ” κουμπάρα δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ… Το βρώμικο σιωνιστικό αγγλοεβραϊκό κεφάλαιο των λαθρεμπόρων επιτίθεται με ψέματα κατά της Χρυσής Αυγής. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα όσα μεταδίδει ο σταθμός-προστάτης των οικολόγων πράσινων ΣΚΑΪ, ότι δήθεν μέλη της Χρυσής Αυγής έριξαν καυστικό υγρό στα μάτια μιας γυναίκας! Η οποία γυναίκα ΕΤΥΧΕ (τι σύμπτωση!!!) να είναι κουμπάρα με την δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Σαπουνά, η οποία αμέσως το μετέδωσε… Αρνήθηκαν την διάψευσή μας δείχνοντας ξεκάθαρα ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο και είμαστε σίγουροι ότι ακόμη και αν αργεί κάποτε ΣΙΓΟΥΡΑ έρχεται!